Υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι για τη δολοφονία του Κιπλάγκατ

 Runbeat Team   17:54 02-01-2024  

Υπό κράτηση οι δύο ύποπτοι για τη δολοφονία του Κιπλάγκατ


Οι δύο άνδρες που είναι ύποπτοι για τη δολοφονία του αθλητή της Ουγκάντα Μπέντζαμιν Κιπλάγκατ την περασμένη εβδομάδα στην πεδιάδα Ριφτ της Κένυας, οδηγήθηκαν σήμερα (2/1) στη δικαιοσύνη και φυλακίστηκαν.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 25 και 30 ετών, τέθηκαν υπό κράτηση για 21 ημέρες από δικαστήριο στην πόλη Ελντορέτ (Κένυα), ενώ η αστυνομία συνέχισε την έρευνά της για τη δολοφονία του δρομέα στιπλ.

 

Η αστυνομία της Κένυας ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη σύλληψη αυτών των δύο ανδρών, που περιγράφονται ως «γνωστοί εγκληματίες που τρομοκρατούσαν τον πληθυσμό», κοντά στο Ελντορέτ όπου βρέθηκε το σώμα του Κιπλάγκατ, μαχαιρωμένο στο λαιμό, μέσα σε ένα αυτοκίνητο, τη νύχτα από το Σάββατο προς την Κυριακή.

Αν και το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, η αστυνομία είπε ότι το θύμα που ταξίδευε με αυτοκίνητο δέχθηκε «επίθεση» από τους δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Στην πόλη Ελντορέτ στην κοιλάδα Ριφτ, πολλοί αθλητές μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων πηγαίνουν να προπονηθούν για να επωφεληθούν από το υψόμετρο.

Ο Κιπλάγκατ, γεννημένος στην Κένυα και ηλικίας 34 ετών, είχε εκπροσωπήσει την Ουγκάντα ​​στα 3.000 μέτρα στιπλ σε πολλές εκδόσεις Ολυμπιακών Αγώνων και παγκοσμίων πρωταθλημάτων.





Στη 18χρονη καριέρα του, έχει διακριθεί στις κατηγορίες νέων, κυρίως κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο στα 3.000 μέτρα στιπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νεανίδων το 2008.

Επίσης, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Αφρικανικό Πρωτάθλημα του 2012, έφτασε στους ημιτελικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και συμμετείχε επίσης στους Αγώνες του Ρίο τέσσερα χρόνια αργότερα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ