Edna Kiplagat: Η 42χρονη μητέρα 5 παιδιών που τερμάτισε τέταρτη με ρεκόρ στον μαραθώνιο της Βοστώνης!

 Runbeat Team   18:09 21-04-2022  

Edna Kiplagat: Η 42χρονη μητέρα 5 παιδιών που τερμάτισε τέταρτη με ρεκόρ στον μαραθώνιο της Βοστώνης!


Παρότι στους μεγαλύτερους αγώνες η μεγαλύτερη βάση δίνεται στους δρομείς που τερματίζουν στην πρώτη τριάδα και ανεβαίνουν στο βάθρο, πάντα υπάρχουν ιστορίες που αξίζει να γνωρίζουμε για τους δρομείς που τερματίζουν στις χαμηλότερες θέσεις.

Στον μαραθώνιο της Βοστώνης έλαβε μέρος η 42χρονη Κενυάτισσα Edna Kiplagat, αποτελώντας μία από τις κορυφαίες δρομείς που βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης.

 

Η Kiplagat τερμάτισε στην τέταρτη θέση, πίσω από τις Peres Jepcherchir (2:21:02), Ababel Yeshaneh (2:21:06) και Mary Ngugi (2:21:36) με χρόνο 2:21:32, καταφέρνοντας να σπάσει το δικό της ρεκόρ για δρομείς άνω των 40 στη διαδρομή, το οποίο είχε κάνει στην περσινή της εμφάνιση στη Βοστώνη.





Με την εμφάνισή της, η Edna Kiplagat δείχνει πως με την σκληρή δουλειά, την θέληση και τον σωστό προγραμματισμό όλα είναι δυνατά, καθώς είναι μητέρα 5 παιδιών (έχει γεννήσει δύο το 2004 και το 2008 και έχει υιοθετήσει άλλα τρία) και καταφέρνει να τα συνδυάσει όλα με απόλυτη επιτυχία.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της μάλιστα, έχει αναφερθεί στο πως έχει καταφέρει αυτή την «ισορροπία» μεταξύ των προπονήσεων, των υποχρεώσεων και της οικογένειας, τονίζοντας πως:

«Λόγω της πειθαρχίας μου είμαι ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι εύκολο γιατί γυμνάζομαι δύο φορές την ημέρα και μετά από την προπόνηση τα κάνω όλα στο σπίτι. Προτεραιότητά μου είναι να είμαι εκεί για τα παιδιά μου και να εκπληρώνω σωστά τον ρόλο μου ως μητέρα. Μπορώ να χειριστώ τα πάντα όμως, την προπόνηση και την σωστή αποκατάσταση».