Υποψήφιος για το Παγκόσμιο Συμβούλιο αντί-ντόπινγκ για πρώτη φορά Έλληνας Υφυπουργός Αθλητισμού

 Runbeat Team   22:02 29-11-2022  

Υποψήφιος για το Παγκόσμιο Συμβούλιο αντί-ντόπινγκ για πρώτη φορά Έλληνας Υφυπουργός Αθλητισμού


Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Συμβούλιο αντί-ντόπινγκ κοινοποίησε με ανάρτησή του στα social media ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μετέχει στο συμβούλιο υπουργών αθλητισμού της Ε.Ε, το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και κατόπιν πρότασης που είχε αποφάσισε να τη δεχτεί.

 

Η ανάρτησή του αναφέρει: «Με παρότρυνση της Προεδρίας και μετά από συζητήσεις με τους Ομολόγους μου, στη σημερινή Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης, υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για την Κεντρική Διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, ενόψει των αρχαιρεσιών, που θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρώτη ελληνική υποψηφιότητα στα 23 χρόνια λειτουργίας του Παγκόσμιου Οργανισμού.

Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, για το οποίο είμαι αισιόδοξος, για εμάς έχει αξία ότι η Ελλάδα καταγράφεται στις πρότυπες Χώρες αντιμετώπισης μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του αθλητισμού, της καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Επιπλέον, στη Σύνοδο ψηφίσαμε τον Κανονισμό για τις Βιώσιμες και Προσβάσιμες Αθλητικές Εγκαταστάσεις. Ήδη, στη χώρα μας έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκσυγχρονίζουμε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Έχουμε ακόμη βέβαια αρκετό δρόμο μπροστά μας.

Τέλος, ενημέρωσα τους ομολόγους μου για την πρόοδο της Ελλάδας και τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουμε κάνει στον τομέα του αθλητισμού.

Μεταρρυθμίσεις, που μας δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, ώστε να ξαναφέρουμε τον ελληνικό αθλητισμό στην κορυφή, όπως του αρμόζει!».