39ος ΑΜΑ: Το κύμα δρομέων συνεχίστηκε με εκατοντάδες φοιτητές!

 Runbeat Team   20:16 12-11-2022  

39ος ΑΜΑ: Το κύμα δρομέων συνεχίστηκε με εκατοντάδες φοιτητές!


Μία ώρα μετά την εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο αγώνας Universities Night Run γράφοντας ιστορία.

Εκατοντάδες φοιτητές από την Ελλάδα αλλά και από χώρες της Ευρώπης ξεχύθηκαν στους δρόμους της Αθήνας και έδωσαν τη δική τους νότα στη διοργάνωση του 39ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού. Η νέα καινοτομία του ΣΕΓΑΣ βρήκε ανταπόκριση από τους φοιτητές κι αναμένεται να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης.

 

Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Βασίλης Παπαδημητρίου από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με χρόνο 35:54, ενώ από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Στεφανία Μπενάκη του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με 36:20.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Οι δηλώσεις των νικητών:

Βασίλης Παπαδημητρίου (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής- 35:54):

“Χαίρομαι πολύ που συμμετείχα σε κάτι καινούριο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς σήμερα. Ο στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο, πράγμα που έγινε. Έτρεχα κυρίως το 5άρι στη διοργάνωση. Στόχος μου ως αθλητής του στίβου είναι τα 1.500 μέτρα τα οποία τρέχω”.

Κωνσταντίνος Ζεϊμπεκάκης (Πανεπιστήμιο Γεωλογίας ΕΚΠΑ – 36:05):

“Ευχαριστούμε για τη διοργάνωση που μας χάρισε αυτό το συναίσθημα. Ήταν υπέροχο με όλα αυτά τα φώτα να τρέχουμε στο κέντρο της Αθήνας. Στόχος δεν ήταν τα ρεκόρ, αλλά η εμπειρία και το χειροκρότημα του κόσμου που πήραμε”.

Βασίλης Χήρας (ΤΕΦΑΑ Τρικάλων -36:20):

“Ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη στιγμή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που θα δώσει την ώθηση σε όλο τον κόσμο για να συμμετέχει στον κλασσικό αθλητισμό. Ευχαριστούμε για αυτή την ευκαιρία που μας δόθηκε”.

39ος ΑΜΑ: Το κύμα δρομέων συνεχίστηκε με εκατοντάδες φοιτητές!  runbeat.gr

Στεφανία Μπενάκη (Ιόνιο Πανεπιστήμιο – 40:57)

“Ήτανε πρωτόγνωρη εμπειρία. Μου άρεσε πάρα πολύ. Δυσκολεύτηκα φυσικά στη διαδρομή αλλά συγκινήθηκα όταν μπήκα στο στάδιο. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα τη διαδρομή”.

Μαρία Σεφεριάδη (Πανεπιστήμιο Πατρών Ιατρική – 42:21):

“Ήταν πάρα πολύ ωραία διαδρομή, ήταν η πρώτη φορά που την έτρεξα. Ήθελα να τρέξω, καθώς είμαι παλιά πρωταθλήτρια του βάδην και σταμάτησα λόγω της Ιατρικής”.

 

Ελένη Στέφου – (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – 42:50)

“Μου άρεσε πολύ η διαδρομή. Είναι η πρώτη φορά που τρέχω το δεκάρι και ήταν ωραία εμπειρία που το έζησα ως φοιτήτρια. Το 2019 είχα τρέξει τα 5 χιλιόμετρα”.