39ος Μαραθώνιος Αθήνας: Θέλει νέα νίκη ο Γκελαούζος, επιστρέφει ο Καραΐσκος, ντεμπούτο ο Κ. Σταμούλης

 Runbeat Team   16:03 01-11-2022  

39ος Μαραθώνιος Αθήνας: Θέλει νέα νίκη ο Γκελαούζος, επιστρέφει ο Καραΐσκος, ντεμπούτο ο Κ. Σταμούλης


Γνωστές έγιναν οι συμμετοχές για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου παράλληλα με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Οι συμμετοχές όπως αναμενόταν είναι πολύ δυνατές δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στην διοργάνωση.

Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ) λίγες μόλις εβδομάδες από την εμφάνιση στο Μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου πέτυχε 2.14.55, θα κάτσει στη γραμμή εκκίνησης του ιστορικού μαραθώνιο, προκειμένου να προσθέσει μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του.

Ο νικητής στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις, με 2.16.49 στον αγώνα του 2021 επίδοση που ήταν ρεκόρ διαδρομής από Έλληνα αθλητή, είναι σε καλή κατάσταση και είναι το μεγάλο φαβορί και στον φετινό αγώνα.

 

Ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία του Παναγιώτη Καραΐσκου (ΠΓΣ), που το 2021 στάθηκε άτυχος, αφού νόσησε από covid-19 και δεν κατάφερε να αγωνιστεί. Ο δεύτερος του περσινού αγώνα Παναγιώτης Μπουρίκας (ΠΑΟ) επιστρέφει με στόχο μια επίδοση καλύτερη από το περσινό του 2.22.33. Ντεμπούτο στην απόσταση θα κάνει ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου), που έτρεξε πριν λίγες εβδομάδες στον ημιμαραθώνιο της Πάτρας και πέτυχε 1.06.36. Ο Μιχάλης Παρμάκης (ΓΣ Γλυφάδας) επιστρέφει στην αυθεντική διαδρομή, στην οποία έχει στεφθεί νικητής στο παρελθόν.

Στις γυναίκες, η απουσία της περσινής νικήτριας Γκλόριας Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) αφήνει “ανοιχτό” το αγώνισμα ως προς την επικράτηση της πρώτης θέσης. Η Κατερίνα Ασημακοπούλου (ΑΟ Μυκόνου) ήταν δεύτερη στον περσινό αγώνα, ενώ και φέτος αναμένεται να είναι ανάμεσα στις αθλήτριες όπου θα διεκδικήσουν μετάλλιο. Στην αυθεντική διαδρομή επιστρέφει και η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009), που ήταν νικήτρια πριν λίγες εβδομάδες στο 10ο της Καλλιθέας.

Η Στεφανία Λεοντιάδου (ΜΕΑΣ Τρίτων), η Ανδριάνα Βασιλάτου (Παμμηλίακος ΑΣ), αλλά και η τρίτη στον περσινό αγώνα, Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΑΠΚ Νεάπολης) θα διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Σε ένα ακόμη πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου θα συμμετάσχει η πολύπειρη Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισσός), ενώ έχει δηλωθεί και η πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Σόνια Τσεκίνi (ΜΕΑΣ Τρίτων).

Συνολικά έχουν δηλωθεί να λάβουν μέρος 117 Άνδρες και 52 Γυναίκες.

Δείτε αναλυτικά όλες τις συμμετοχές πατώντας εδώ.