Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά του Κώστα Γκελαούζου για την πιο γρήγορη υπόθεση ντόπινγκ

 Runbeat Team   11:05 20-09-2023  

Πολλά τα αναπάντητα ερωτηματικά του Κώστα Γκελαούζου για την πιο γρήγορη υπόθεση ντόπινγκ


Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση του τετραετούς αποκλεισμού του από κάθε αγώνα, ο Κώστας Γκελαούζος παίρνει θέσει, παραθέτει τη δική του αλήθεια, τα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά του και καλεί τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει ο Κώστας Γκελαούζος σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook:

 

«Δυστυχώς για κάποιους δεν έχω να πω πολλά.

Στάθηκα τυχερός και είδα και τις δυο όψεις του νομίσματος που λέγεται πρωταθλητισμός.

Μέσα από τις επιτυχίες ήρθαν πολλοί άνθρωποι κοντά μου και μέσα στις δύσκολες στιγμές έμειναν λίγοι. Όλα αναμενόμενα.

Ακόμη και η κατάληξη.

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να φτάσω το σώμα μου στα όρια του, να θυσιάσω χρόνια, να θυσιάζω στιγμές από την οικογένεια μου, στιγμές από τους φίλους μου.

Να θυσιάσω στιγμές από την ζωή μου που ο χρόνος ποτέ ξανά δεν θα φέρει πάλι πίσω.

Το έκανα με αγάπη όμως.

Όσοι με ξέρουν, ξέρουν ποσό παθιασμένα το έκανα!

Μέχρι και το τελευταίο μου ευρώ το σπαταλούσα για αυτό που λέγεται αθλητισμός.

Από το μακρύ λοιπόν 2004 και το πρώτο μου πανελλήνιο μετάλλιο στην ηλικία των 13 ετών έως το τελευταίο μου μετάλλιο το 2022 και την ηλικία των 33 ετών έζησα σχεδόν τα πάντα.

Αυτά δεν θα μου τα πάρει κανένας πίσω ότι και να πει, όσο και να με κατηγορήσει, ό,τι και αν κάνει..και αυτό γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μετάλλια, ρεκόρ, κύπελλα και οτιδήποτε παρόμοιο που σας έχουν κάνει να πιστεύετε για εμάς.

Ο αθλητισμός για εμένα ήταν εκείνη η μοναδική στιγμή μετά από μια δύσκολη προπόνηση με το συναίσθημα της κούρασης, αθλητισμός είναι το βλέμμα που θα σηκώσεις και θα πάρεις μια βαθιά ανάσα την ώρα που τρέχεις, αθλητισμός είναι η ευεξία μετά την προπόνηση,αθλητισμός είναι τα χαμόγελα με τους φίλους σου στην προπόνηση, αθλητισμός είναι τα ταξίδια με τους συνοδοιπόρους σου, αθλητισμός είναι οι γνωριμίες και οι εμπειρίες, αθλητισμός είναι το χαμόγελο που σου δημιουργείτε όταν σκέφτεσαι τον εαυτό σου να πετυχαίνει τον στόχο του.

Αυτά δεν θα μου τα πάρει κανείς.

Αυτό που δεν χώνεψα ποτέ όμως ήταν το ψέμα, η κοροϊδία, η απληστία και το σινάφι των ανθρώπων που ξηλώνουν και ράβουν στον αθλητισμό αλλά και την μιζέρια όσων για λίγη δημοσιότητα ή αναγνωρισημότητα πουλάνε και την μάνα τους.

Ήμουν Πάντα Αντίθετος με Όλους.

Όχι γιατί το ήθελα αλλά γιατί είχα δει πως είναι ο πραγματικός αθλητισμός που υπάρχει έξω.

Ένα σάπιο σύστημα που λειτουργεί πολύ καλά δυστυχώς και το 90% από όλους σας είσαστε γρανάζια του, εσκεμμένα για το συμφέρον σας ή και άθελα σας.

Αθλητές, Προπονητές, Αθλούμενοι. 

Αν ψάξετε μέσα σας, βαθειά ή ρηχά θα το βρείτε.

Όχι δεν περιμένω να αλλάξει κάτι, και δε θέλω.

Εδώ και χρόνια προσπάθησα να κατανοήσω και το κατάφερα.

Η ζωή του Jim Carrey στην ταινία The Truman Show δεν μοιάζει τόσο φανταστική, αντίθετα χρησιμοποιείται πολύ καλά από κάποιους.

«Στρουθοκαμηλισμός» που είχε πει και ένας φίλος.

Φτάνει όμως με αυτά, αφού δεν σας ενδιαφέρουν.

Έτσι και αλλιώς αυτό που περιμένετε πως και πως είναι να πείτε την ατάκα σας «μια στιγμή να πέσω από τα σύννεφα!!».

Ναι, δεν πέφτω ούτε εγώ από τα σύννεφα.

Περιμένοντας λοιπόν υπομονετικά την διαδικασία και σεβόμενος κάθε τι σε αυτήν ήθελα να έρθει «το σήμερα» για να πω δυο λόγια.

-Στην υπόθεση μου ίσως έγινα το πιο γρήγορο ανακοινώσιμο αντικανονικό δείγμα στην ιστορία της Ελλάδας. Πιο γρήγορο και εκείνο της υπόθεσης του 2004.

Σε λιγότερο από 20 ώρες το όνομα μου ήταν στον αέρα.

Στα πηγαδάκια θα σας πω ήταν και λιγότερο από 12 ώρες.

Γιατί;

Από την αρμόδια αρχή αντι-ντόπινγκ προβλέπεται ως Άκρως Εμπιστευτικό η ανακοίνωση ενός δείγματος μέχρι την κατάληξη του.

-Ποιοι ήταν αυτοί λοιπόν που έβγαλαν το όνομα μου στην φόρα;

Και δεν μιλάω για τον κίτρινο τύπο.

Ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν την πληροφορία από μέσα;

Ποσό έμπιστη λοιπόν είναι η αρμόδια αρχή;

Ποια ήταν η θέση της ενώ έπρεπε να προστατέψει τον αθλητή όπου αυτή είναι και η δουλειά της.

Γιατί ποτέ η αρμόδια αρχή δεν πήρε θέση σε αυτό ώστε να προστατευτεί ο αθλητής και να τηρηθεί σωστά η διαδικασία εφόσον αυτό ορίζεται και από την νομοθεσία;!

Προφανώς πολλοί θα καταλάβουν ότι όταν έχεις ήδη κάτι να σε πιέζει η κάθε διαδικασία γίνεται κάτω από βιαστικές κινήσεις.

-Πως γίνεται όμως μια αρμόδια αρχή τέτοιου επιπέδου να κάνει λάθος και στις τιμές τις οποίες ορίζονται για την διαδικασία; Στο τελικό mail μιλάμε σχεδόν για τις διπλάσιες τιμές.

Εδώ διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και καριέρες.

Τιμές οι οποίες στην τελική τους μορφή είναι διπλάσιες από ότι είναι αντίστοιχα στην Αυστραλία ή σε κάθε άλλο κράτος.

Τιμές οι οποίες ίσως είναι μη διαχειρίσιμες από έναν αθλητή στίβου ώστε να προχωρήσει την διαδικασία.

Παρόλα αυτά μάζεψα μια ομάδα και προσπάθησα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Όσο και αν μου κόστιζε.

-Ένας αθλητής δεν ενημερώνεται ποτέ για το ποια πρέπει να είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει σε μια τέτοια περίπτωση.

Αφήνεσαι απλά στην τύχη σου.

-Ζήτησα τα χαρτιά μου και προσπάθησα να δω τι συμβαίνει.

-Ήταν προφανές από την αρχή ότι δεν μιλούσαμε για ένα κανονικό αντικανονικό δείγμα αλλά για ένα οριακό δείγμα.

Κάτι το οποίο η αρμόδια αρχή αντι-ντόπινγκ δεν το παραδέχτηκε ποτέ παρόλο που η ίδια με την φωτογραφία των καμπύλων που έχει στείλει ως προς το πως μοιάζει ένα κανονικό δείγμα και ένα αρνητικό … είναι ολοφάνερο ότι μιλάμε για ένα οριακά αρνητικό.

Τι όμως μπορεί να βγάλει έστω και αυτό το οριακό δείγμα.

Προσέλαβα γιατρούς για να το ψάξουν.

Παράλληλα κάποιοι άλλοι ήρθαν εθελοντικά πιστεύοντας τα λόγια μου.

-Μετά από καιρό κατέθεσα το υπόμνημα μου όπου έλεγε ότι μιλάγαμε ξεκάθαρα για ένα οριακό δείγμα το οποίο σύμφωνα με έρευνα μπορεί να επηρεαστεί από αρκετές παραμέτρους που θα έπρεπε να ληφθούν υπόψην.

-Παράλληλα ένας από τους πιο γνωστούς αιματολόγους παρουσίασε το αιματολογικό μου προφίλ μέσα από πιστοποιημένα κέντρα μικροβιολογικών εξετάσεων από το 2012 μέχρι και το 2022 όπου σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν χρήση απαγορευμένης ουσίας ή ότι άλλο.

-Η αρμόδια αρχή αδιαφόρησε πλήρως και επέμενε στο ότι εγώ έχω κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.

-Καταλαβαίνεις μετά από ένα σημείο ότι κάποιοι έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Και αργά ή γρήγορα θα οδηγούνταν εκεί που ήθελαν κάποιοι.

Στην τελική ακρόαση λοιπόναποφάσισα να πάω ολομόναχος, χωρίς δικηγόρους, χωρίς γιατρούς και χωρίς τίποτα… γιατί αφού κατάλαβα ότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα σύμφωνα με την λογική τους τότε θα είχα μόνο μια απορία βάση λογικής.

Η απορία μου:

-Εφόσον ένας αθλητής κάνει χρήση της ουσίας αυτής, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει αυξομειώσεις στους αιματολογικούς δείκτες;!

Γιατί σε έμενε δεν παρουσιάζεται κάτι τέτοιο;

Και γιατί εφόσον μιλάμε για ένα οριακά αντικανονικό δείγμα και χωρίς αυξομειώσεις, γιατί δεν ελέγχεται παραπάνω η περίπτωση μου;

Η απάντηση είναι ότι μπορεί να κάνω λάθος χρήση της απαγορευμένης ουσίας και να μην έχει αποτέλεσμα!!!!

Δηλαδή παίρνω αλλά δεν έχει τελικά αποτέλεσμα στην απόδοση μου.

Νομίζω δεν χωράει άλλη λογική εδώ.

Στο τέλος θα παραθέσω κάποιες εικόνες από την διαδικασία αλλά πριν θα ήθελα να αναρωτηθώ μόνος μου και φωναχτά κάποια πράγματα.

-Ποσό τυχαία ήταν το καλοκαίρι του 2022 η ανακοινώσεις από συγκεκριμένο σάιτ περί του ότι είμαι αναρχικό στοιχείο;!

-Ποσό τυχαία ήταν ξαφνικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 3 σημεία στις 5 το πρωί τον Σεπτέμβριο του 2022 τα οποία έχω δηλώσει στο παρελθόν ενώ εγώ δεν ήμουν σε κανένα από αυτά;!

Και ενώ δεν με βρήκαν ποτέ δεν τον ανέφεραν σαν άκαρπο έλεγχο.

-Ποσό τυχαία η πίεση από κάποιους να αφαιρεθεί γρήγορα προπονητής ο οποίος ήταν δηλωμένος ( αλλά δεν με προπονούσε) στο όνομα μου όπου πριν ένα χρόνο από πίεση της ομοσπονδίας είχε δηλωθεί τυπικά;!

…όπου αφαιρέθηκε μέσα σε ένα βράδυ και χωρίς καν να με καλέσουν!!

-Ποσό τυχαία ήταν ψεύτικα δημοσιεύματα ότι εγώ πήγαινα να σπάσω το πανελλήνιο ρεκόρ και παράλληλα ότι συνεχίζω να είμαι Το μαύρο πρόβατο για τον αθλητισμό;!

-Ποσό τυχαίο ήταν ότι τον Μάιο του 2023 και ενώ είχα δηλώσει λανθασμένα διαμονή στην Άμφισσα και ενώ βρισκόμουν σε ταξίδι στην Γερμανία.. χτύπησε η πόρτα μου με ένα χαρτί για έλεγχο ντόπινγκ;! Προφανώς και δέχτηκα και πέρασα και βγήκε αρνητικό.

-Ποσό τυχαίο είναι ότι μέχρι και σήμερα η ομοσπονδία στίβου δεν με κάλεσε ούτε μια φορά, έστω για να απολογηθώ και κρατάει σιγή ιχθύος;!

-Ποσά τυχαία ακόμη περαστικά μπορεί να υπάρχουν άραγε;!

Και στο τέλος όλων αυτών … φτάνει η υπόθεση μήνα Ιούνιο και λες ότι έστω ότι καταλαβαίνεις την περίπτωση και ότι θα ήθελες να ανοίξεις το δεύτερο δείγμα διότι πιστεύεις ότι θα είναι αρνητικό εφόσον το πρώτο ήταν τόσο οριακό.

-Η απάντηση όμως ήταν ότι αυτή την επιλογή την είχες στην αρχή.

Τον Δεκέμβριο.

Και αφού δεν το επέλεξες τώρα δεν μπορεί να γίνει.

Δηλαδή εγώ σε αυτό το δείγμα μπορεί να είμαι αρνητικός, όπως και έγινε πολύ πρόσφατα στην υπόθεση του Αυστραλού αθλητή όπου αθωώθηκε, αλλά δεν θα το μάθω ποτέ γιατί δεν επέλεξα σωστά στην αρχή της διαδικασίας.

Μιας διαδικασίας που κανείς μας δεν ξέρει πως να λειτουργήσει. 

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Σας ευχαριστώ όλους, και αυτούς που θα είστε δίπλα μου αλλά και αυτούς που θα πάτε απέναντι μου, σας εύχομαι καλή συνέχεια και πολλούς καλούς και υγιείς τερματισμούς».