«50-50 να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο του Όρεγκον ο Mo Farah»

 Runbeat Team   16:00 24-03-2022  

«50-50 να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο του Όρεγκον ο Mo Farah»


Αρκετά κοντά στο να επιστρέψει στη δράση μετά από αρκετό καιρό είναι ο Mo Farah, ο οποίος έκλεισε χθες (23/03) τα 39 του έτη. Ο Άγγλος θρύλος του στίβου θα λάβει μέρος στον αγώνα Vitality London 10,000 που θα γίνει στο Λονδίνο στις 2 Μαΐου, αλλά και στον αγώνα Great Manchester Run στις 22 Μαΐου.

Παρότι έμεινε εκτός του χρηματοδοτικού προγράμματος από το Βρετανικό Ολυμπιακό πρόγραμμα στίβου, ο ίδιος δεν δείχνει έτοιμος να αποσυρθεί ακόμα, και έχει σκοπό να δώσει μερικές τελευταίες… παραστάσεις. Η περασμένη σεζόν δεν πήγε πολύ καλά για τον ίδιο, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ ταλαιπωρήθηκε και από έναν τραυματισμό που τον πήγε «πίσω».

 

Μιλώντας στην ιστοσελίδα athleticsweekly.com, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Βρετανίας, Christian Malcolm τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει πιθανότητα 50%, ο Mo Farah να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον τον Ιούλιο, εκεί όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει δρομείς όπως τους Joshua Cheptegei και Selemon Barega, προσφέροντάς μας μία πολύ μεγάλη «μάχη».

Όπως είναι φυσικό, αυτό αναμένεται να κριθεί σε συνεννόηση με τον προπονητή του, αλλά και με βάση το πως θα τα πάει στους αγώνες του Μαΐου, προκειμένου να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

«Είναι πιθανό να αγωνιστεί στο Όρεγκον. Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή. Είναι 50-50 για να είμαι ειλικρινείς μαζί σας. Ελπίζουμε να γνωρίζουμε μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες» είπε ο Malcolm, που στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει ακόμα ταλέντο; Ναι, έχει. Άρα πρέπει να δούμε εάν το σώμα του μπορεί να το αντέξει. Όπως είπα, οι επόμενες έξι εβδομάδες θα δείξουν σε τι επίπεδο βρίσκεται».

 

Από την πλευρά του, ο Mo Farah τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος που βλέπω ότι οι τραυματισμοί που είχα πέρυσι βρίσκονται πλέον πίσω, οι προπονήσεις μου πηγαίνουν καλά και είμαι χαρούμενος με την φόρμα στην οποία βρίσκομαι».