Ανακοίνωση της ΕΟΣΛΜΑΥ για το επικείμενο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά

 Runbeat Team   11:49 14-01-2023  

Ανακοίνωση της ΕΟΣΛΜΑΥ για το επικείμενο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά


Το προαναγγελθέν κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Άγιο Κοσμά έχει φέρει ανησυχία στους απανταχού αθλούμενους (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) καθώς αφενός δεν έχει βρεθεί η ανάδοχη κατάσταση και αφετέρου οι αθλητικοί χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι περιορισμένοι.

 

Αυτές τις ανησυχίες εξέφρασε η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το δρομολογούμενο κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του «Αγίου Κοσμά», ενός ιστορικού και παραδοσιακού χώρου εκγυμνάσεως αθλητών και αθλουμένων, πριν καν αρχίσουν οι εργασίες για τη διάδοχο κατάσταση αυτών.

Οι εγκαταστάσεις του «Αγίου Κοσμά» ήταν και είναι ένα από τα λίγα φυτώρια αθλητισμού, που λειτουργούν συνεχώς και αδιαλείπτως από το 1961.

Παράλληλα, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αθλούμενους και τους αθλητές που θα στερηθούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα ευρεθούν σε απόγνωση, καθώς επί του παρόντος δεν έχουν δημιουργηθεί αθλητικοί χώροι του ιδίου βεληνεκούς σε όμορες περιοχές ώστε να καλυφθούν επαρκώς οι προπονητικές τους ανάγκες.

Φρονούμε ότι η άθληση την οποία ευλαβικά υπηρετούμε, εξασφαλίζει στον άνθρωπο το ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία του, και αυτό δεν έχει το δικαίωμα κανείς να του το αφαιρέσει.

Για αυτό και απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, από τους οποίους ζητούμε αναλογιζόμενοι τη ζωτικής σημασίας ανάγκη της άθλησης να τοποθετήσουν τους τίτλους τέλους στον Άγιο Κοσμά, μετά την μετεγκατάσταση όλων των γηπέδων και των υπηρεσιών του, τηρώντας απόλυτα τις σχετικές συμβατικές δεσμεύσεις.

Το Δ.Σ. της ΕΟΣΛΜΑ-Υ».