Ανακοινώθηκαν οι νέες οδηγίες άθλησης από την ΓΓΑ

 Runbeat Team   10:11 01-02-2022  

Ανακοινώθηκαν οι νέες οδηγίες άθλησης από την ΓΓΑ


Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοίνωσε τις νέα διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση στο σύνολο της επικρατείας υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19. Τα μέτρα δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά σε σχέση με τα όσα ίσχυαν ως τις 31 Ιανουαρίου για την άθληση τόσο σε ανοικτό όσο και σε κλειστό χώρο.

 

Επίσης για τους αγώνες δρόμου συνεχίζει να ισχύει ο απεριόριστος αριθμός συμμετασχόντων με τις ακόλουθες βασικές προϋποθέσεις:

1) Με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους ή νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ, και έως 5% μη εμβολιασμένους συμμετέχοντες.

2) Μη εμβολιασμένοι ενήλικοι συμμετέχοντες (18 ετών και άνω) : PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

3) Μη εμβολιασμένοι ανήλικοι συμμετέχοντες (κάτω των 18 ετών) : επίδειξη self test εντός 24 ωρών πριν τον αγώνα (συστήνεται την ημέρα του αγώνα).

4) Χρήση μάσκας μέχρι την εκκίνηση και ξανά μετά τον τερματισμό.

5) Ηλεκτρονικές εγγραφές εκ των προτέρων - όχι συναθροίσεις σε γραμματεία.

6) Δεν επιτρέπονται οι τελετές απονομών.

7) Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Επίσης, επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 10% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 1.000 θεατές.

β) Για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 10% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 1.000 θεατές.

γ) Για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 10% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 1.000 θεατές.

δ) Για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων: πληρότητα έως 10% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 1.000 θεατές.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και 17 ετών. Οι ανήλικοι 13 έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με επίδειξη αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα που ξεκίνησαν να ισχύουν από χθες Δευτέρα 31/01 και θα συνεχίσουν να ισχύουν ως τις 7 Φεβρουαρίου 2022 μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Επίσης ανακοινώθηκε το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.