Ανακοινώθηκε η συμμετοχή των Lyles και του Wightman στο Grand Prix της Μασαχουσέτη

 Runbeat Team   14:30 23-11-2022  

Ανακοινώθηκε η συμμετοχή των Lyles και του Wightman στο Grand Prix της Μασαχουσέτη


Με τη συμμετοχή του Noah Lyles και του Jake Wightman, των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών σε 200μ. και 1500μ. αντίστοιχα, θα διεξαχθούν οι  αγώνες New Balance Indoor Grand Prix στη Μασαχουσέτη στις 4 Φεβρουαρίου 2023.

Οι δύο πρωταθλητές επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση κλειστού στίβου που διεξάγεται για πρώτη φορά στις νέες υπερσύγχονες εγκαταστάσεις TRACK at New Balance στο Μπράιτον της Μασαχουσέτης.

 

Επιστρέφοντας στη δράση μετά από μια σχεδόν άψογη σεζόν του 2022, ο Lyles θα δώσει τον πέμπτο του αγώνα για τον κλειστό στίβο στο New Balance Indoor Grand Prix. Φέτος ήταν αήττητος στα 200μ. σημειώνοντας παράλληλα και ρεκόρ ΗΠΑ με χρόνο 19:31 στη νίκ,η του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Ο Wightman από την πλευρά του ήταν επίσης εντυπωσιακά νικητής στα 1500μ. στο Παγκόσμιο του Όρεγκον και έγινε ο πρώτος Βρετανός που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στην απόσταση αυτή μετά τον στο μετρικό μίλι από τον Steve Cram το 1983. Μετά τον θρίαμβό του στο Όρεγκον, ο Wightman πήρε το χάλκινο στα 1500 μέτρα στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας και το ασημένιο στα 800 μ. το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Wightman θα αγωνιστεί στα 3000 μέτρα στη Βοστώνη και θα ολοκληρώσει τη σεζόν του στον κλειστό στίβο στο Μπέρμιγχαμ στις 25 Φεβρουαρίου.

Στα σπριντ γυναικών ξεχωρίζει η παρουσία της δις Ολυμπιονίκης Gabby Thomas. Η Thomas θα επιδιώξει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της στο New Balance Indoor Grand Prix.