Η ιδέα του Jake Wightman για τις ομάδες στον στίβο που μπορεί να «μεγαλώσει» το άθλημα (Vid)

 Runbeat Team   14:28 05-01-2023  

Η ιδέα του Jake Wightman για τις ομάδες στον στίβο που μπορεί να «μεγαλώσει» το άθλημα (Vid)


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 1.500 μέτρα στο Όρεγκον, Jake Wightman μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του για τον τρόπο που μπορεί ο στίβος να γίνει πιο ελκυστικός και πιο «εμπορικός», φέρνοντας περισσότερο κόσμο κοντά του για να παρακολουθήσει τα αγωνίσματα.

Ο Βρετανός τόνισε ότι μία πολύ καλή ιδέα θα ήταν η δημιουργία ομάδων, για παράδειγμα με βάση τους χορηγούς, για να έχει ο κόσμος έναν λόγο να στηρίζει ακόμα και τον πιο «άγνωστο» αθλητή. Ο Wightman αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι μία επιτυχημένη διοργάνωση λόγω των χωρών που λαμβάνουν μέρος και τον κόσμο που ουσιαστικά γνωρίζει τι θέλει να υποστηρίξει.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο Jake Wightman:

«Νομίζω ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι ότι δεν είχαμε ποτέ αρκετή προσωπικότητα στο άθλημα. Σε σχέση με την Formula 1, που μπορείς να γνωρίζεις όλους τους αθλητές και την προσωπικότητά τους, στον στίβο είναι διαφορετικό, γιατί εάν δεν έχεις ξαναδεί δεν ξέρεις τι γίνεται. Για εμένα θα έπρεπε να υπάρχει το στοιχείο της ομάδας στον στίβο, για να έχει ο καθένας έναν λόγο να υποστηρίξει και να πανηγυρίσει σε κάθε ένα event. Μπορείς να έχεις μία ομάδα κι έτσι θα ξέρεις σε κάθε διοργάνωση ποιον θα υποστηρίζεις.

Αν δεν σε ενδιαφέρει ποιος κερδίζει σε μία διοργάνωση, τότε δεν σε ενδιαφέρει να το δεις. Αυτό πρέπει να αλλάξει, στον κόσμο αρέσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γιατί υπάρχουν οι χώρες και όλοι υποστηρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους. Βλέπεις Diamond League και δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος. Μπορεί να γίνει αυτό μέσω των χορηγών, να υπάρχει κάτι σαν πρωτάθλημα, κι έτσι όλοι θα ενδιαφέρονται για κάθε έναν αθλητή».