Η στιγμή που περίμεναν οι Βρετανοί από το 1983

 Runbeat Team   21:11 21-07-2022  

Η στιγμή που περίμεναν οι Βρετανοί από το 1983


Το 1983, ο Steve Cram κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ένας Βρετανός κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο μετάλλιο μέχρι… τώρα, με τον Jake Wightman να παίρνει τη νίκη σε έναν εντυπωσιακό αγώνα στο Όρεγκον και να κάνει την έκπληξη κατακτώντας την κορυφή.

Οι Βρετανοί περίμεναν τη συγκεκριμένη στιγμή πολλά χρόνια, κάτι το οποίο φαίνεται από τις εκφράσεις των αθλητών αλλά και των θεατών της χώρας στο χρυσό μετάλλιο του Wightman στις ΗΠΑ. Ο τρομερός Βρετανός νίκησε τους Jacob Ingebrigtsen και Mohamed Katir τερματίζοντας σε 3:29.23 και στα παρακάτω βίντεο μπορούμε να πάρουμε μία.. γεύση από τους πανηγυρισμούς των Βρετανών.

 



«Όταν αισθάνεται καλά, είναι πολύ σταθερός. Είναι ένας πολύ έμπειρος δρομέας. Είναι ένας ωραίος τύπος και αισθάνομαι ότι έκανα το καλύτερο που μπορούσα στον αγώνα» είπε μάλιστα μετά τον αγώνα για τον Wightman ο μεγάλος του αντίπαλος στον αγώνα, Jacob Ingebrigtsen.

Ο Βρετανός έδειξε τη χαρά του για το χρυσό μετάλλιο το οποίο πανηγύρισε με τον πατέρα του που περιέγραφε τον αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Ό,τι κι αν γίνει στην υπόλοιπη ζωή μου, είμαι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής». Μιλώντας στην Daily Mail, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό μέρος του τελικού: «Σκέφτηκα, ότι πρέπει να το προσπαθήσω. Εάν αυτό κατέληγε στο να τερματίσω τέταρτος, δεν πειράζει, θα το προσπαθήσω για να κερδίσω. Υπάρχουν πολλά άτομα που με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο και ο πατέρας μου είναι σίγουρα ο βασικός. Θέλω τώρα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν».

Η στιγμή που περίμεναν οι Βρετανοί από το 1983 runbeat.gr