Ανάρτηση-αφιέρωμα από τη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων για τον Πύρρο Δήμα (Vid)

 Runbeat Team   9:31 21-05-2021  

Ανάρτηση-αφιέρωμα από τη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων για τον Πύρρο Δήμα (Vid)


Ο επίσημος λογαριασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στα social media «θυμήθηκε» τον Πύρρο Δήμα, με ένα πολύ όμορφο βίντεο – αφιέρωμα.

«Μία εφ' όρου ζωής αφιέρωση στο άθλημα και στους ανθρώπους της Ελλάδας. Γνωστός ως ένας εκ των κορυφαίων αρσιβαριστών όλων των εποχών, ο Πύρρος Δήμας έχει μία τόσο απίθανη Ολυμπιακή ιστορία όσο και τα επιτεύγματά του» αναφέρει ο λογαριασμός των Αγώνων στην περιγραφή του βίντεο.

 

Αδιαμφισβήτητα, το ταξίδι του Πύρρου Δήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι που θα ζήλευαν πολλοί αθλητές. Προερχόμενος από την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας να κατακτήσει τρία σερί χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και να κάνει όλη την Ελλάδα περήφανη, το 1992 στη Βαρκελώνη, το 1996 στην Ατλάντα, αλλά και το 2000 στο Σίδνεϊ.

Έφερε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στην Άρση Βαρών από το 1904, σηκώνοντας συνολικά 370 κιλά στην Ισπανία, ενώ στην Ατλάντα πήγε ως κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ και δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, καταρρίπτοντας ξανά την κορυφαία επίδοση του κόσμου. Η τελευταία εμφάνιση του Πύρρου Δήμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε στην Αθήνα, το 2004, εκεί όπου μπροστά στο κοινό της Ελλάδας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντας συμβολικά τα παπούτσια του πίσω, για να πάρει τη θέση του ο επόμενος.

Δείτε το βίντεο για τον μοναδικό Πύρρο Δήμα: