Αναστασία Μαρινάκου: «Θέλω να δυναμώσω και να τρέξω καλά στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο»

 Runbeat Team   19:33 13-11-2021  

Αναστασία Μαρινάκου: «Θέλω να δυναμώσω και να τρέξω καλά στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο»


Η Αναστασία Μαρινάκου είχε δείξει και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το πιστοποίησε και στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 38ου ΑΜΑ.

Η νεαρή πρωταθλήτρια τερμάτισε πρώτη με χρόνο 34:32 και αύριο θα προσπαθήσει να κάνει το νταμπλ καθώς θα αγωνιστεί και στα 5 χιλιόμετρα. Στις δηλώσεις της μετά τη σημερινή νίκη της τόνισε: «Είδα στο πανελλήνιο σε ανώμαλο έδαφος πως ήμουν καλά και είπα να δοκιμάσω, γιατί θέλω να δυναμώσω και να τρέξω καλά στον ανοιχτό και στον κλειστό στίβο. Η διαδρομή μου άρεσε. Το πέρασμα στα 5 χλμ ήταν προοδευτικό και πήγα καλύτερα στο δεύτερο πεντάρι. Ευχαριστώ τον Κωνσταντίνο Διβανό, που τον έβαλε ο προπονητής μου Σταύρος Καρρές κα με βοήθησε. Αύριο θα τρέξω και 5χλμ. Στόχος μου είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο σε ανώμαλο έδαφος στο Δουβλίνο. Στις 26 Δεκεμβρίου θα τρέξω δεκάρι στο Παρίσι».

 

Δεύτερη ήταν η Michelle Dimech από τη Μάλτα, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διαδρομή και όπως είπε «ήταν άψογη, όπως και όλη η διοργάνωση. Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Έμαθα για τον αγώνα καθώς έχω έρθει στην Ελλάδα με πρόγραμμα ERASMUS. Ο στόχος μου είναι να τρέξω καλά δεκάρι και ημιμαραθώνιο. Έχω ιδιαίτερο δέσιμο με την Ελλάδα καθώς στη Σαντορίνη είχα έρθει για μήνα του μέλιτος».

Πρώτη φορά έτρεξε και η τρίτη Sonja Vernikov από τη Γερμανία, η οποία επισήμανε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα, με πολύ έντονο ανταγωνισμό αλλά τη λάτρεψα».