Ανίκητος ο Kipchoge: Χρυσός ο θρύλος του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χρόνο 2:08:38

 Runbeat Team   3:25 08-08-2021  

Ανίκητος ο Kipchoge: Χρυσός ο θρύλος του Μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χρόνο 2:08:38


Ο μεγάλος Eliud Kipchoge είναι ο νικητής του Μαραθωνίου των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με χρόνο 2:08:38, με τον κορυφαίο Μαραθωνοδρόμο όλων των εποχών να υπερασπίζεται τον τίτλο του και να διπλασιάζει τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια του. Σε δύσκολες καιρικές συνθήκες η διεξαγωγή του αγώνα στο Σαπόρο με θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών και υγρασία που έφτανε το 73%.

Ο 36χρονος Κενυάτης, πραγματοποίησε μία εξαιρετική κούρσα, επέβαλλε το ρυθμό του από την αρχή μέχρι το φινάλε του αγώνα και κατάφερε να τερματίσει την κούρσα σε 2:08:38 με σχετική άνεση και γίνεται ο τρίτος στην ιστορία του Μαραθωνίου Ολυμπιακών Αγώνων που καταφέρνει να πάρει back to back χρυσό μετάλλιο. Απίστευτες δυνάμεις στο τέλος από τον κορυφαίο Eliud Kipchoge, ο οποίος όταν και αποφάσισε να ξεφύγει από το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών στο 30ο χιλιόμετρο, έτρεξε το 5άρι 30-35 σε 14:28! Απογοήτευση για τους Αιθίοπες οι οποίοι εγκατέλειψαν την κούρσα.

 

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nageeye από την Ολλανδία με χρόνο 2:09:58, ενώ στην τρίτη βρέθηκε ο Bashir Abdi με χρόνο 2:10:00. Να σημειώσουμε πως οι δύο τους βρίσκονταν πίσω από τον Κενυάτη Cherono, τον οποίο κατάφεραν να περάσουν στα τελευταία 200 μέτρα, έχοντας αρκετές δυνάμεις στο φινάλε.

Εγκατέλειψε ο Κενυάτης Kipruto, καθώς και οι Αιθίοπες Kitata, Desisa, Lemma, ενώ τερμάτισαν οι 77 από τους συνολικά 106 δρομείς που πήραν μέρος στον Μαραθώνιο.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters / Feline Lim