Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Σαρωνικό Δρόμο 57χλμ που θα διεξαχθεί στις 18/02/2023

 Runbeat Team   10:47 30-12-2022  

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Σαρωνικό Δρόμο 57χλμ που θα διεξαχθεί στις 18/02/2023


Με τον Σαρωνικό Δρόμο 57χλμ θα ανοίξει την αγωνιστική χρονιάγια το 2023 ο Απόλλων Δυτικής Αττικής. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Φεβρουάριου, ενώ οι  εγγραφές άνοιξαν (Για δηλώσεις συμμετοχής, ατομικές και ομαδικές πατήστε ΕΔΩ).

Οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα και την προκήρυξη του αγώνα, η οποία αναφέρει:

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 57 χιλιόμετρα | Σάββατο 18 Φεβρουάριου 2023

«Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτικής Αττικής, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια από την ίδρυση του, θα διοργανώσει τον Σαρωνικό δρόμο το Σάββατο 18 Φεβρουάριου 2023.

Ένας από τους ιστορικότερους αγώνες δρόμου υπεραποστάσεων στην πατρίδα μας (ο 4ος παλαιότερος μετά το Σπάρταθλον, το 100αρι, τον Ευχίδειο, είναι ο Σαρωνικός δρόμος) και τυχεροί θα είναι όσοι θα τρέξουν την πανέμορφη διαδρομή διπλά στην θάλασσα.

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και αισθητική στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ προσεγγίζει την ακτογραμμή του Σαρωνικού κόλπου. Αξιοσημείωτα σημεία της διαδρομής είναι ο υδροβιότοπος Βουρκάρι, Πάχη Κινέτα και παραλία Βαρέας.

Ώρα εκκίνησης του αγώνα 7.00 το πρωί. Καταληκτικό όριο του αγώνα 8,5 ώρες (15.30 μ.μ).

Διαδρομή αγώνα

Αφετηρία-τερματισμός, Ελαιουργική διασταύρωση παλαιάς Εθνικής με Λάκκα μεγάρων, 1ος σταθμός διασταύρωση Λάκκας -πάχη 3χλμ, 2ος Βαρέα Μεγάρων aqua mare kafe 8.3χλμ, 3ος Πανόραμα Μεγάρων 11,5χλμ, 4ος ξενοδοχείο Κοκκίνη 14,4χλμ, 5ος Πέτρινη Μάνδρα 17χλμ, 6ος hotel Sun, 7os Xρώματα Λαγός, 8 HOTEL SIAGAS 26.4χλμ, 9 hotel isla brown 28.5χλμ, αναστροφή και επιστροφή ιδίας διαδρομής για τον τερματισμό. Οι αθλητές θα έρθουν κανονικά να πάρουν τα νούμερα τους από τον χώρο της εκκίνησης στην γραμματεία που θα είναι ανοικτή 1ωρα πριν την εκκίνηση.

Δικαίωμα συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι / όλες όσοι έχουν τερματίσει μαραθώνιο δρόμο την τελευταία πενταετία (κάτω από έξι ώρες 2017 και εντεύθεν).

Δηλώσεις συμμετοχής δεκτές έως και την Τετάρτη 15 Φεβρουάριου. Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα συνεισφέρουν το ποσό των 50 ευρώ. Ομαδικές εγγραφές άνω των 10 ατόμων 40 ευρώ. 

Το link εγγραφών

https://event.athletopia.com/saronikosdromos2023?step=1  

Κατάθεση συμμετοχών στον λογαριασμό του συλλόγου:

IBAN GR 8602606020000830200575455

EUROBANK Eργασιας

Δικαιούχος ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν σε λίγες μέρες, καθώς και το link της διαδρομής και τα υψομετρικά.

Παροχές

Μετάβαση προς αφετηρία από πλατεία Καραϊσκάκη (ξενοδοχείο stanley).

Αναχώρηση 5.30 π.μ. και επιστροφή στο ίδιο σημείο από Ελευσίνα 15.30 μ.μ., ιατρική κάλυψη, τεχνικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε 9 σταθμούς, ελαφρύ γεύμα μετά τον αγώνα, μετάλλια για όλους και κύπελο για τους πρώτους 6 άνδρες και γυναίκες.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΘΑ ΚΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2023, καθώς και άλλες εκπλήξεις.

Σταθμοί τροφοδοσίας του αγώνα

Αφετηρία Ελαιουργική διασταύρωση παλαιάς Εθνικής με Λάκκα μεγάρων

1ος σταθμός διασταύρωση Λάκκας -πάχη 3χλμ

2  Βαρέα Μεγάρων aqua mare kafe 8.3χλμ.

3   Πανόραμα Μεγάρων 11,5χλμ

4   HOTEL Κοκκίνη 14,4χλμ,

5   Πέτρινη Μάνδρα 17χλμ

6     HOTEL SUN 19,1χλμ

7    Xρώματα Λαγός 22,3χλμ

8    HOTEL SIAGAS 26.4χλμ

9    HOTEL ISLA BROWN 28.5χλμ, αναστροφή

Τροφοδοσία

Η τροφοδοσία περιλαμβάνει νερό, ισοτονικά, αναψυκτικά, αλμυρά, γλυκά, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα, μπισκότα.

Τεχνικές οδηγίες

1.Το λεωφορείο θα αναχωρήσει με τους συμμετέχοντες που δεν έχουν δικό τους μέσον, μπροστά από το ξενοδοχείο stanley στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα στις 05.30 ακριβώς παρακαλούνται όλοι-όλες να ευρίσκονται στον χώρο επιβίβασης για να μην χαθεί χρόνος στην επιβίβαση-μεταφορά τους στην Ελαιουργική .

2.Όσοι-οσες έχουν δικά τους υλικά για την τροφοδοσία τους θα τα παραδώσουν στην οργανωτική επιτροπή με το όνομα τους και σε ποιο σταθμό το θέλουν η τα θέλουν αν είναι παραπάνω από ένα.

3.Για την παραλαβή των αριθμών -chip συμμετοχής ορίζεται η 06.00 με την γραμματεία του αγώνα στον χώρο εκκίνησης.

4.Το όριο του αγώνα ορίζεται στις 08.30ωρες, όποιος δεν τερματίσει εντός αυτού του χρονικού ορίου να συνεχίσει με δική του ευθύνη.

5. Δεν επιτρέπεται σε αθλητές- αθλήτριες να συνοδεύονται από άλλους συνοδούς είτε δρομείς, είτε ποδηλάτες, είτε με αυτοκίνητο σε κανένα σημείο της διαδρομής καθ όλη την διάρκεια αυτού σε αντίθετη περίπτωση και μετά από πρώτη παρατήρηση ο αθλητής-αθλήτρια θα αποκλείεται από τον αγώνα.

6.Επιτρέπεται η χρήση ακουστικών μουσικής μόνο από το ένα αυτί για την δυνατότητα επικοινωνίας του αθλητή- αθλήτριας με την διοργάνωση-περιβάλλοντα χώρο.

7.Οι απονομές θα διεξαχθούν περίπου μισή ώρα μετά την συμπλήρωση των τιμητικών θέσεων ανδρών-γυναικών γενικής κατάταξης ενώ οι επόμενοι της κατάταξης θα παραλαμβάνουν αμέσως μετά τον τερματισμό τα μετάλλια τους από την γραμματεία.

8.Θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη των αγώνων καθ’ όλη την διάρκεια τους και σε κάθε ιατρικό πρόβλημα -αν χρειασθεί-άμεση παρέμβαση από τους γιατρούς του αγώνα.... Καλό-υγιή τερματισμό σε όλους-όλες.... με αγάπη και ειλικρινείς ευχές η οργανωτική επιτροπή του αγώνα και το ΔΣ του ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής».