Από την Καλιφόρνια ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινών αγώνων

 Runbeat Team   9:26 20-06-2024  

Από την Καλιφόρνια ξεκινά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινών αγώνων


Ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορεινών αγώνων αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου από την Καλιφόρνια. Η σεζόν ξεκινά με το Broken Arrow VK, έναν σύντομο ανηφορικό αγώνα και συνεχίζεται την Κυριακή 23/6 με τον αγώνα Broken Arrow Skyrace απόστασης 23 χιλιομέτρων.

Με υψόμετρο 1890 μέτρων και εκπληκτικές κορυφές τριγύρω, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης κορυφής Washeshu των 2700 μέτρων, το Broken Arrow έχει τα τέλεια χαρακτηριστικά ενός ορεινού αγώνα.

 

Πολλοί από τους πρωταγωνιστές της περυσινής χρονιάς επιστρέφουν στην Καλιφόρνια με στόχο να βρεθούν και πάλι στο βάθρο. Στις γυναίκες, η Anna Gibson θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, όμως το έργο της δε θα είναι εύκολο καθώς απέναντί της θα έχει τις Jade Belzberg, Annie Dube και η Anna Mae Flynn, που είναι εξίσου δυνατές. Επίσης στην εκκίνηση θα βρεθεί η ειδική σε ανηφόρες Allie McLaughlin.

Στον αγώνα των ανδρών ξεχωρίζει η παρουσία του Darren Thomas, ο οποίος ήταν δεύτερος πέρυσι στη διοργάνωση, ενώ «παρών» θα είναι και ο περυσινός πέμπτος Abraham Hernandez Cruz. Ξεχωρίζει επίσης η παρουσία των Philemon Kiriago, Jim Walmsley, Eli Hemming και Christian Allen.

Αρκετοί είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα αγωνιστούν τόσο στο VK όσο και στο Skyrace.

Το VK αύριο Παρασκευή ξεκινά από τον πυθμένα της κοιλάδας και ανεβαίνει 914 μέτρα σε μία απόσταση 4,8 χιλιομέτρων μέχρι την κορυφή του Washeshu Peak στα 2708 μέτρα. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στη διαδρομή, όμως διατηρεί την υψηλή δυσκολία της.

Την Κυριακή το Broken Arrow Skyrace ξεκινά από το Palisades Tahoe Village και το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα διεξάγεται κάτω από τη σκιά των δένδρων σε τεχνικά και απαιτητικά μονοπάτια.

Το Broken Arrow ανοίγει την αυλαία των 12 αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ορεινών αγώνων Valsir 2024. Η σεζόν θα κλείσει με τον αγώνα Val Bregaglia Trail στις 13 Οκτωβρίου.