Παγκόσμιο Κύπελλο: Kipngeno και Muthoni Njeru νικητές στο Broken Arrow VK

 Runbeat Team   10:27 22-06-2024  

Παγκόσμιο Κύπελλο: Kipngeno και Muthoni Njeru νικητές στο Broken Arrow VK


Με το Broken Arrow VK άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορεινών Αγώνων στην Καλιφόρνια τα ξημερώματα. Στον ανηφορικό αγώνα των 4,8 χιλιομέτρων η Κένυα είχε την τιμητική της καθώς νικητής ήταν ο Patrick Kipngeno και νικήτρια η Joyce Muthoni Njeru. Ο αγώνας, παρότι σύντομος, είναι εξαιρετικά δύσκολος καθώς στο ξεκίνημά του περιλαμβάνει ένα δύσκολο ανηφορικό κομμάτι που κινείται κατά μήκος μίας πίστας σκι πριν τελικά οι δρομείς φτάσουν σε ένα πιο «φιλικό» μονοπάτι και καταλήξουν στην κορυφή του KT-22.

 

Στον αγώνα των ανδρών, υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του διάσημου υπερδρομέα Jim Walmsley, ο οποίος μάλιστα ηγήθηκε έχοντας δίπλα του τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο vertical, Patrick Kipngeno, τον περυσινό πρωταθλητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Philemon Ombogo Kiriago, το πρωταθλητή του 2023, Christian Allen και τον περυσινό νικητή του Skyrace, Eli Hemming.

Μετά το ανηφορικό κομμάτι, το προβάδισμα του Kipngeno ήταν ξεκάθαρο και έφτασε πρώτος στον τερματισμό σε 36:21. Ο Walmsley ήταν δεύτερος τερματίζοντας σε 37:49 και ο Meikael Beaudoin-Rousseau συμπλήρωσε το βάθρο τερματίζοντας σε 38:03.

Στις γυναίκες, η Allie McLaughlin ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο ξεκίνημα, ενώ την ακολούθησαν οι Muthoni Njeru και Anna Gibson.

Όμως στην τελική ανάβαση, η Muthoni Njeru πήρε το προβάδισμα και τελικά έφτασε σε μία άνετη νίκη τερματίζοντας σε 45:39. Πιο πίσω έγινε μεγάλη μάχη με την Gibson να κατακτά τελικά τη δεύτερη θέση με χρόνο 47:35 και την McLaughlin να ακολουθεί σε 47:50.

Ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ορεινού Δρόμου θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23/6 με το Broken Arrow Skyrace.