Αποκλεισμός σε ακόμα δύο Κενυάτες δρομείς λόγω doping!

 Runbeat Team   13:18 20-10-2022  

Αποκλεισμός σε ακόμα δύο Κενυάτες δρομείς λόγω doping!


Οι αποκλεισμοί Κενυατών δρομέων λόγω doping δεν έχουν τελειωμό, αφού η μονάδα ακεραιότητας στίβου (AIU) ανακοίνωσε ακόμα δύο αποκλεισμούς. Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ο αριθμός των αποκλεισμένων Κενυατών μέσα στο 2022 με τους Keneth Kiprop Renju και Ibrahim Mukunga Wachira να είναι οι τελευταίες προσθήκες στη σχετική λίστα.

Οι δύο αθλητές αποκλείστηκαν έπειτα από τον εντοπισμό απαγορευμένων ουσιών στους οργανισμούς τους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχουν τεθεί εκτός επίσημων διοργανώσεων.

Ο Renju εμφάνισε μεγάλη βελτίωση τους τελευταίους μήνες, κατακτώντας το εγχώριο πρωτάθλημα στα 10.000 μέτρα τον Απρίλιο, και κερδίζοντας τους ημιμαραθώνιος της Λισαβώνας και της Πράγας. Επίσης νίκησε σε έναν αγώνα 10 χιλιομέτρων στη Λιλ φέτος, με τον ίδιο να τρέχει αρκετά γρηγορότερα από ότι τον είχαμε συνηθίσει. Αυτή τη στιγμή, ο αθλητής βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το τρέξιμο δρόμου.

 

Από την άλλη, ο Wachira νίκησε τους ημιμαρθωνίους του Ελσίνκι και της Εσθονίας, παρουσιάζοντας επίσης μία «ξαφνική βελτίωση». Το doping συνεχίζει να στοιχίζει στην Κένυα, μία χώρα με παράδοση στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν συνολικά 51 αποκλεισμένοι Κενυάτες αθλητές λόγω doping.