Έφτασαν τους 23 οι Κενυάτες δρομείς που αποκλείστηκαν λόγω doping μέσα στο 2022!

 Runbeat Team   10:29 16-10-2022  

Έφτασαν τους 23 οι Κενυάτες δρομείς που αποκλείστηκαν λόγω doping μέσα στο 2022!


Σοκαρισμένη η παγκόσμια δρομική κοινότητα από τις εξελίξεις που σημειώνονται μέσα στο 2022 με τους Κενυάτες δρομείς, καθώς ο αριθμός των αποκλεισμένων αθλητών της αφρικανικής χώρας λόγω doping έφτασε τους 23!

Η νικήτρια του μαραθωνίου του Σικάγο από το 2021, Diana Kipyokei και η συμπατριώτισσά της Betty Wilson Lempus είναι οι δύο πιο πρόσφατες αθλήτριες της Κένυας που αποκλείονται λόγω των κανονισμών anti-doping της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

 

Η κατάσταση στην χώρα είναι ανησυχητική, καθώς συνεχώς βγαίνουν στο φως νέες υποθέσεις αθλητών που προσπαθούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα στους αγώνες τους με παράνομο και ανήθικο τρόπο. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα αποκλείστηκε ένας ακόμα Κενυάτης αθλητής με σημαντικές διακρίσεις, ο νικητής του Sierre-Zinal, Mark Kangogo, ενώ και αθλητής της ομάδας του Eliud Kipchoge, ο Philemon Kacheran αποκλείστηκε για την παρουσία απαγορευμένων ουσιών στον οργανισμό του.

Αρκετοί κορυφαίοι αθλητές της χώρας αποκλείστηκαν φέτος πριν καν μπορέσουν να λάβουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, με ένα παράδειγμα να είναι ο νικητής των μαραθωνίων του Σικάγο και της Βοστώνης από το 2019, Lawrence Cherono που έμεινε εκτός του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Όρεγκον.