Αυτό είναι το βιβλίο που ενέπνευσε τον Kipchoge για το παγκόσμιο ρεκόρ

 Runbeat Team   16:28 13-10-2022  

Αυτό είναι το βιβλίο που ενέπνευσε τον Kipchoge για το παγκόσμιο ρεκόρ


Έχουν περάσει λίγες ημέρες από τη νέα ιστορική επίδοση του Eliud Kipchoge, όπου βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο με 2:01:09 στο Βερολίνο. Ο Kipchoge έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δεν γυμνάζει μόνο το σώμα του, αλλά φροντίζει και για το μυαλό του.

Ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, ο οποίος είναι και ο μόνος άνθρωπος στην ιστορία που έχει «κατέβει» τις 2 ώρες στην απόσταση, μίλησε σε συνέντευξή του για ένα… μυστικό που τον βοήθησε πριν τον αγώνα του Βερολίνου.

Ο Κενυάτης μίλησε για το βιβλίο το οποίο τον ενέπνευσε πριν τον αγώνα στην Γερμανική πρωτεύουσα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πέρα από την καλή προετοιμασία, το διάβασμα είναι κάτι που τον βοηθάει, και του αρέσει πολύ.

 

To βιβλίο τοοποίο ενέπνευσε τονKipchoge πριν το παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο είναι το «The Practice of Groundedness: A Transformative Path to Success That Feeds--Not Crushes--Your Soul» του Brad Stulberg. Το βιβλίο είναι του 2021 και ουσιαστικά ο συγγραφέας βοηθάει όσους το διαβάσουν να γίνουν πιο παραγωγικοί, να πιέσουν τους εαυτούς τους προς την επιτυχία, αλλά και να μην σταματήσουν ποτέ να βελτιώνονται.

Με λίγα λόγια, το συγκεκριμένο βιβλίο ταυτίζεται με το «No Human is Limited» του Kipchoge, παρουσιάζοντας έξι αρχές ενός πιο θεμελιωμένου τρόπου ζωής, μέσω της προσωπικής ιστορίας του συγγραφέα.

O Kipchoge έχει πει ότι διαβάζει 20 σελίδες την ημέρα, κάτι το οποίο «μεταφράζεται» σε τρία βιβλία το μήνα. Συνήθως διαβάζει μετά τις προπονήσεις του, αποδεικνύοντας συνεχώς ότι ένας καλός αθλητής δεν αρκεί να είναι καλά σωματικά, αλλά πρέπει να είναι και διανοητικά.