Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες»

 Runbeat Team   10:36 26-01-2023  

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες»


Παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το βιβλίο «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» που είναι γραμμένο για να μπορεί να διαβαστεί από τυφλούς και ανθρώπους με προβλήματα όρασης και δημιουργήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΘΝ.Ο.Α.) και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

 

Η παρουσίαση έγινε από τον Παρολυμπιονίκη και κάτοχο του Παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ. Τ1, Νάσο Γκαβέλα στην αίθουσα εκδηλώσεων Φάρου Τυφλών της Ελλάδας στην Καλλιθέα.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη (4η θέση στην πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004), η προπονήτρια κωπηλασίας Χρύσα Μπισκιτζή (6η θέση στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008).

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βιβλίο, γραμμένο σε μορφή braille, το οποίο μπορούν να διαβάσουν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης και δόθηκε σε εκπροσώπους σχολείων και σωματείων για τυφλούς.

Μάλιστα αναμένεται πολύ σύντομα να διατεθεί σε ακουστική μορφή μέσω ενιαίου συριακού διαύλου (USB), ενώ είναι ήδη διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή, δωρεάν, και για εκείνους με κανονική όραση (πατήστε ΕΔΩ)

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» runbeat.gr

Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου παρουσιάστηκε και το ψηφιακό κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων», το οποίο απευθύνεται σε όλους.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο Μουσείο Αφής (Αθηνάς 17 και Δοϊράνης 198, Καλλιθέα), ένα από τα πέντε μουσεία στον κόσμο στο είδος του.

Στο μουσείο φιλοξενούνται ακριβή αντίγραφα από όλες τις φάσεις της ελληνικής τέχνης, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να αγγίζουν είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά μάτια (με τη χρήση μάσκας), βιώνοντας έτσι μία πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς σπάνια δίνεται στα μουσεία η ευκαιρία αγγίγματος των εκθεμάτων.