Βουδαπέστη 2023: Δέκατος στον κόσμο ο Μιχάλης Αναστασάκης

 Runbeat Team   19:52 20-08-2023  

Βουδαπέστη 2023: Δέκατος στον κόσμο ο Μιχάλης Αναστασάκης


Τη 10η θέση στον κόσμο κατέκτησε ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία καθώς είχε καλύτερη βολή στα 75.49μ. στον τελικό και έμεινε στις 3 προσπάθειες. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με βολή στα 74.62μ., ενώ στη συνέχεια έστειλε τη σφύρα του στα 73.04μ. Και ολοκλήρωσε με την καλύτερη βολή του στα 75.49μ. Που δεν ήταν αρκετή για να τον βάλει στην πρώτη οκτάδα και να έχει τρεις ακόμη προσπάθειες.

 

Παρόλα αυτά η παρουσία του στον τελικό τον άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε μετά τον αγώνα του, “σίγουρα θα ήθελα να μείνω λίγο ακόμα στον τελικό και να έχω τρεις επιπλέον προσπάθειες, όμως είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευγνώμων για τη χρονιά αυτή. Στην αρχή μου φαινόταν ακατόρθωτο το να βρεθώ εδώ, αλλά με τη βοήθεια του προπονητή μου και με σκληρή δουλειά η χρονιά με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Είναι μία δικαίωση η παρουσία μου στον τελικό μίας μεγάλης διοργάνωσης”.

Πρωταθλητής κόσμου ο φοβερός Καναδός Ethan Katzberg

Πρωταθλητής κόσμου αναδείχτηκε ο Ethan Katzberg, ο οποίος βελτίωσε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μέρες το Εθνικό ρεκόρ Καναδά στέλνοντας τη σφύρα του στα 81.25μ. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Wojciech Nowicki με 81.02μ. Κκαι τρίτος ήταν ο Ούγγρος Bence Halasz με 80.82μ. Ο προηγούμενος παγκόσμιος πρωταθλητής και φαβορί για τη νίκη, Paweł Fajdek έμεινε τέταρτος έχοντας καλύτερη βολή στα 80.00μ. από την πρώτη του προσπάθεια.