Συγκλόνισε ο παππούς του Τεντόγλου: «Ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στη Βουδαπέστη, 12 ώρες ταξίδι, να δω τον Μίλτο να αγωνίζεται»

 Runbeat Team   20:33 05-09-2023  

Συγκλόνισε ο παππούς του Τεντόγλου: «Ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στη Βουδαπέστη, 12 ώρες ταξίδι, να δω τον Μίλτο να αγωνίζεται»


Ο παππούς του Μίλτου Τεντόγλου συγκλόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Θέμη Σινάνογλου και στην εφημερίδα «ΦΩΣ». Θυμίζουμε ότι ο παππούς του Έλληνα αθλητή του επεφύλασσε μία όμορφη έκπληξη μαζί άλλα συγγενικά του πρόσωπα στην επιστροφή του στο ξενοδοχείο, μετά το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

 

Μεταξύ άλλων, μίλησε για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο εγγονός του του έδωσε άλλα δέκα χρόνια ζωής με την επιτυχία του στην Ουγγαρία. Παράλληλα αποκάλυψε ότι βρέθηκε στην Βουδαπέστη οδικώς, μετά από ένα κουραστικό ταξίδι 12 ωρών μόνο και μόνο για τον αγώνα του Τεντόγλου.

Το συγκλονιστικό απόσπασμα από την συνέντευξή του στο «ΦΩΣ»:

«Έχω καρκίνο, δεν φοβάμαι να το πω, κάνω χημειοθεραπείες. Ο γιος μου με πήγε ξάπλα με το αμάξι στη Βουδαπέστη, 12 ώρες ταξίδι, να δω τον Μίλτο να αγωνίζεται. Με χάπια για τον πόνο. Μου έδωσε δέκα χρόνια ζωής και μου είπε ότι θα πάρει πάλι το χρυσό για να μου δώσει άλλα δέκα! Θέλω να ζήσω, να τον βλέπω.

Από το πρώτο ταξίδι που είχα κάνει να τον δω και είχα πάει στην Κολομβία που ήταν μακριά, του είχα δώσει μία συμβουλή: “Να πετάς μακριά, αλλά να είσαι με τα δύο πόδια στην γη”»..