Βουδαπέστη 2023 – Μαραθώνιος: Ποια παπούτσια χρησιμοποίησαν οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο

 Runbeat Team   17:04 30-08-2023  

Βουδαπέστη 2023 – Μαραθώνιος: Ποια παπούτσια χρησιμοποίησαν οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης ολοκληρώθηκε με μεγάλους αγώνες, ανατροπές και συγκινητικές στιγμές να μένουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Ανάμεσα στα αγωνίσματα της διοργάνωσης βρισκόταν και ο μαραθώνιος, σε άνδρες και γυναίκες, με τους Αφρικανούς δρομείς να κυριαρχούν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

 

Θυμίζουμε ότι στον μαραθώνιο των γυναικών, που έγινε και πρώτος χρονικά, παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Amane Beriso Shankule από την Αιθιοπία με χρόνο 2:24:23, ενώ λίγο πιο πίσω τερμάτισε η συμπατριώτισσά της, περυσινή νικήτρια στο Όρεγκον, η Gotytom Gebreslase με 2:24:34. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μαροκινή Fatima Ezzahra Gardadi, η οποία με μία φοβερή αντεπίθεση στο φινάλε κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 2:25:17.

Στους άνδρες την πρωτιά πήρε ο Victor Kiplangat από την Ουγκάντα με χρόνο 2:08:53. Μετά από μία πολύ μεγάλη αναμέτρηση, ο Maru Teferi ήταν δεύτερος με 2:09:12, ενώ ο Αιθίοπας Leul Gebresilase ήταν τρίτος με χρόνο 2:09:19.

Τι παπούτσια φόρεσαν οι αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο

Σύμφωνα με την σελίδα running_peak, οι τρεις πρώτοι στους άνδρες χρησιμοποίησαν παπούτσια της Nike. Ο Kiplangat έτρεξε με τα Nike Vaporfly Next% 2, ο Teferi με τα Nike Vaporfly Next% 3 και ο Gebresilase χρησιμοποίησε τα Nike Vaporfly Next% (1).

Από την πλευρά των γυναικών, έχουμε τρία διαφορετικά brands για τις τρεις θέσεις του βάθρου. Η Shankule φόρεσε τα Adidas Adios Pro 3, με την δεύτερη Gebreslase να χρησιμοποιεί τα Nike Vaporfly Next% 2. Η Gardadi που έκανε την έκπληξη και πήρετην τρίτη θέση χρησιμοποίησε παπούτσια εταιρίας με έδρα το Χονγκ Κονγκ και συγκεκριμένα τα Xtep 160X 3.0 Pro.