Boυδαπέστη 2023: Ικανοποίηση και ενθουσιασμός για τις εγκαταστάσεις από την ελληνική αποστολή

 Runbeat Team   18:03 18-08-2023  

Boυδαπέστη 2023: Ικανοποίηση και ενθουσιασμός για τις εγκαταστάσεις από την ελληνική αποστολή


Το πρωί της Παρασκευής, παραμονή της έναρξης του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, αρκετά από τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν στις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις. Το στάδιο αλλά και το προθερμαντήριο βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον Δούναβη ποταμό και ενώνονται μεταξύ τους με πεζογέφυρα.

Οι Έλληνες αθλητές ήταν ενθουσιασμένοι τόσο με το προθερμαντήριο όσο και με το προπονητήριο των ρίψεων. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έριξε τις τελευταίες του βολές πριν τον προκριματικό, ενώ προπόνηση έκαναν και οι άλλοι δύο σφυροβόλοι, Μιχάλης Αναστασάκης και Κώστας Ζάλτος. 

“Ανυπομονώ για τον προκριματικό. Είμαι καλά. Σε καλή φυσική κατάσταση. Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά στο Σομπατέλι. Γενικά η χρονιά δεν έχει πάει όπως θα ήθελα. Ελπίζω να στον τελικό και να διορθωθεί. Με βάσει τις τελευταίες πέντε προπονήσεις είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια αλλά αν δεν μπω τελικό δεν θα είμαι με τίποτα ευχαριστημένος”, είπε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης. 

 

Ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν θέλησε να πει πολλά λόγια, αλλά ξεκαθάρισε ότι πρώτος στόχος είναι η είσοδος του στον τελικό της σφυροβολίας: “Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και περιμένω το καλύτερο δυνατό. Ο στόχος είναι ο τελικός νομίζω με αυτό θα είμαι ευχαριστημένος για αρχή”

Πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Κώστα Ζάλτο που ζει και σπουδάζει στην Αμερική και φέτος κάνει μια πολύ καλή χρονιά: “Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προφανώς από την αρχή της χρονιάς δεν το είχαμε στόχο με τους προπονητές μου. Η περσινή χρονιά ήταν λίγο περίεργη, αλλά φέτος εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως τα περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα αγωνιστώ για τη χώρα μου”. 

Στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού σταδίου βρέθηκε και Οδυσσέας Μουζενίδης που θα αγωνιστεί το πρωί του Σαββάτου στον προκριματικό της σφαιροβολίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής μαζί με τον προπονητή του Γιώργο Μποτσακαριόβ περπάτησαν στο στάδιο και ήταν ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις.