Βουδαπέστη 2023: Πρωταθλητής κόσμου στα 20χλμ ο Martin, στην 38η θέση ο Παπαμιχάηλ

 Runbeat Team   13:21 19-08-2023  

Βουδαπέστη 2023: Πρωταθλητής κόσμου στα 20χλμ ο Martin, στην 38η θέση ο Παπαμιχάηλ


Αγωνιζόμενος υπό δύσκολες συνθήκες, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ τερμάτισε σ’ ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 20χλμ βάδην. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε στην 38η θέση με χρόνο 1:24:26, επίδοση που είναι η καλύτερη φετινή του καθώς βελτίωσε το 1:24:52 που είχε σημειώσει στο Ποντεμπράντι.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας καθυστέρησε δύο ώρες να ξεκινήσει λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε στην Βουδαπέστη και κατά τη διάρκεια του αγώνα έπεφτε ψιλόβροχο που δυσκόλεψε την προσπάθεια των αθλητών.

 

Ο Alvaro Martin επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με χρόνο 1:17:32 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Στον πρώτο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης τίποτα δεν ξεκίνησε σωστά λόγω της καθυστέρησης, όμως η εξέλιξή του ήταν καλή. Ο Martin είχε σταθερά τα ηνία και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά παίρνοντας μία ξεκάθαρη νίκη. Αντίθετα,  Perseus Karlstrom και Caio Bonfim πάλεψαν μέχρι τέλους για τη 2η θέση με τον πρώτο να τερματίζει τελικά πίσω από τον Martin με χρόνο 1:17:39 και τρίτος ήταν ο Bonfim με 1:17:47.

Το αγώνισμα του βάδην έγινε σε κυκλική διαδρομή ενός χιλιομέτρου στην πλατεία Ηρώων στο κέντρο της Βουδαπέστης με τους Ούγγρους πραγματικά να κάνουν θαύματα, μετατρέποντας το μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, σε πραγματικό στολίδι..

Δείτε live τα αποτελέσματα

Δείτε live το παγκόσμιο πρωτάθλημα από την ΕΡΤ