Βρετανίδα δρομέας έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων από μία αθλήτρια ένα λεπτό πιο αργή!

 Runbeat Team   12:09 09-04-2021  

Βρετανίδα δρομέας έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων από μία αθλήτρια ένα λεπτό πιο αργή!


Η Βρετανική αποστολή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες, αφήνοντας έκπληκτη την τέταρτη γρηγορότερη δρομέα στην ιστορία της Βρετανίας, Charlotte Purdue, η οποία έμεινε εκτός από την επιλογή από μία αθλήτρια σχεδόν πάνω από ένα λεπτό πιο αργή.

Στις επιλογές της Team GB περιλαμβάνονται τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες. Στις γυναίκες, η Steph Davis είχε «καπαρώσει» μία θέση, καθώς είχε νικήσει στα Trials Μαραθωνίου της Μεγάλης Βρετανίας, συνεπώς έμεναν οι Piasecki, Purdue και Twell για τις υπόλοιπες δύο. Η πρώτη είναι και η πιο γρήγορη από τις τρεις, έχοντας προσωπικό ρεκόρ 2.25:28.

Από εκεί και πέρα όμως, η Charlotte Purdue, που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα Trials λόγω ενός τραυματισμού, θεωρεί πως θα έπρεπε να πάρει εκείνη το τελευταίο εισιτήριο και όχι η Twel, και έκανε έφεση για να διεκδικήσει τη θέση της, η οποία απορρίφθηκε. Η Purdue είχε κάνει προσωπικό ρεκόρ στον Μαραθώνιο στο Λονδίνο το 2019 με χρόνο 2:25:38, ενώ η Twell έχει ρεκόρ λίγο παραπάνω από ένα λεπτό πιο αργό, στο 2:26:40.

Από ότι φαίνεται, οι αρμόδιοι για τις επιλογές των αθλητών επέλεξαν την Twell και όχι την Purdue λόγω των καλών πρόσφατων επιδόσεών της σε αγώνες 5 χιλιομέτρων (16:20), αλλά και λόγω της εμπειρίας που έχει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 (1.500 μέτρα) και του 2016 (5.000 μέτρα). Η 29χρονη Μαραθωνοδρόμος δεν θα καταφέρει να βρεθεί στο Τόκιο, παρότι θα ήταν έτοιμη να αγωνιστεί.

«Νιώθω απογοητευμένη από τον Βρετανικό αθλητισμό»

 Η Purdue μάλιστα προχώρησε σε δήλωση, την οποία ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας: «Απογοητευμένη, αποκαρδιωμένη. Αλλά μου αρέσει ακόμα αυτό το άθλημα. Δεν συμβαίνει πάντα πώς το ονειρεύεσαι και θα υπάρξουν προσκρούσεις στο δρόμο. Έχω αντιμετωπίσει τόσα πολλά εμπόδια και είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στο παρελθόν.

Νιώθω απογοητευμένη από τον Βρετανικό αθλητισμό και την απόφασή τους να με αφήσουν έξω από την ομάδα για το Τόκιο 2021. Είναι κάτι για το οποίο έκανα έφεση καθώς πιστεύω ότι η επιλογή δεν έγινε σωστά ή δίκαια, αλλά αυτή δυστυχώς απορρίφθηκε. Χαίρομαι που τώρα μπορώ να μιλήσω για το τι έχει συμβεί και ελπίζω να δείτε πόσο άσχημα έχει ληφθεί αυτή η απόφαση.

 

Στο τέλος της ημέρας πρέπει να κρατήσετε ψηλά το κεφάλι σας και να γνωρίζετε ότι οι δύσκολες στιγμές δημιουργούν ανθεκτικότητα.

Τόσο μπερδεμένη όσο όλη αυτή η διαδικασία, πάντα πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για έναν λόγο και μπορώ να κοιτάξω πίσω και να ξέρω ότι αυτό θα με κάνει πιο δυνατή. Όπως πάντα, σας ευχαριστώ για όλους όσους έχουν ενδιαφερθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαι τυχερή που έχω μια τόσο καλή ομάδα υποστήριξης που συνεχίζει να με πιστεύει και να με υποστηρίζει σε αυτό το τρελό ταξίδι».