Δ. Χρόνης για τους έξι major μαραθωνίους: «Χορηγούς είχα την αγάπη μου για το τρέξιμο και την δίψα για νέες εμπειρίες»

 Πάνος Κατσαρός   16:50 14-08-2022  

Δ. Χρόνης για τους έξι major μαραθωνίους: «Χορηγούς είχα την αγάπη μου για το τρέξιμο και την δίψα για νέες εμπειρίες»


Ο Δημήτρης Χρόνης είναι ένα μοναδικό παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου, καταφέρνοντας να γίνει από μανιώδης καπνιστής, ένας φανατικός δρομέας, υπερμαραθωνοδρόμος και Six Star Finisher.

Ο 71χρονος αθλητής που πριν λίγους μήνες αφηγήθηκε την ζωή του στο Runbeat, κατάφερε να ολοκληρώσει στο Βερολίνο το 2021 τους έξι μεγαλύτερους μαραθωνίους του κόσμου και να γίνει Six Star Finisher δρομέας.

 

Πρόσφατα, η Abbott World Marathon Majors δημοσίευσε μία ανάρτηση με τους γηραιότερους δρομείς που έγιναν six star finishers, χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία του Έλληνα εξαιρετικού αθλητή.

Μέσω δικής του ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δημήτρης Χρόνης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στον δρόμο για να γίνει Six Star Finisher, τερματίζοντας τους μαραθωνίους σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βερολίνο, Τόκιο, Λονδίνο και Βοστώνη. Ο Έλληνας δρομέας τόνισε ότι ποτέ δεν είχε χορηγό και ότι «χορηγοί» του ήταν η αγάπη για το τρέξιμο και η δίψα για νέες εμπειρίες.

«Τους "SIX MAJOR MARATHON" πρωτοξεκίνησα το 2010 στην Βοστώνη και ολοκλήρωσα το 2021 στο Βερολίνο. Όλοι οι αγώνες μου έγιναν με προσωπικά έξοδα. Ποτέ δεν είχα χορηγό. Χορηγούς είχα την αγάπη μου για το τρέξιμο και την δίψα για νέες εμπειρίες» ανέφερε ο Δημήτρης Χρόνης.