David Rudisha: Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 800 μέτρα στο Τόκιο

 Runbeat Team   13:05 20-05-2021  

David Rudisha: Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 800 μέτρα στο Τόκιο


Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τέθηκε ο David Rudisha. Όπως επιβεβαίωσε ο ατζέντης του στο letsrun.com, ο Κενυάτης δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 800 μέτρα στο Τόκιο το καλοκαίρι.

Ο Rudisha έχει να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από το 2017 και πλέον στα 32 του δείχνει να μην είναι σε κατάσταση να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό συμβαίνει λόγω του ελάχιστου διαθέσιμου χρόνου για προετοιμασία καθώς απομένουν μόνο 3 μήνες μέχρι τη διοργάνωση.

 

Ο ατζέντης του, Michel Boeting εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή την απόφαση, λέγοντας «Σταμάτησε στη σεζόν του 2017 με έναν τραυματισμό που μας πήρε λίγο χρόνο να ανακαλύψουμε τι ακριβώς ήταν. Καταλάβαμε ότι ήταν σοβαρό το πρόβλημα γύρω στον Απρίλιο με Μάιο του 2018. Ο Rudisha ξεκίνησε ξανά τις προπονήσεις το 2019. Δούλεψε, αλλά το κίνητρό του δεν ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ούτε για τίποτα άλλο, συνεπώς αυτό τον κράτησε λίγο πίσω. Το 2020 ξεκίνησε πιο έντονα, αλλά ήρθε όλο αυτό με τον κορωνοϊό. Τότε τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και αυτό τον πήγε πίσω ξανά. Από τότε, έχει γίνει πολύ δύσκολο να είναι fit».

 

Ο Rudisha είναι κάτοχος δύο χρυσών Ολυμπιακών μεταλλίων στα 800 μέτρα και εάν κατάφερνε να αγωνιστεί και να νικήσει και φέτος, θα γινόταν ο πρώτος αθλητής στην ιστορία που το κάνει. Οι τραυματισμοί και οι συγκυρίες τον πήγαν όμως πίσω, συνεπώς το καλοκαίρι στην Ιαπωνία θα έχουμε σίγουρα ένα νέο χρυσό Ολυμπιονίκη στα 800 μέτρα ανδρών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ατζέντης του Κενυάτη είπε ότι ο πελάτης του δεν έχει αποσυρθεί ακόμα, αλλά ουσιαστικά βρίσκεται σε μία φάση στην οποία «ζυγίζει» τις επιλογές του ενόψει της συνέχειας και των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Παρίσι.