Δεν ξέχασαν την Δήμητρα Ιορδανίδου οι νικητές των 10 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   16:10 21-11-2021  

Δεν ξέχασαν την Δήμητρα Ιορδανίδου οι νικητές των 10 χιλιομέτρων του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης


Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων που έγινε στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» είχε διπλή σημασία, καθώς εκτός από κομμάτι της μεγάλης επιστροφής των δρομικών διοργανώσεων στην πόλη, ήταν και ένας αγώνας στον οποίο τιμήθηκε η μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

 

Στο γεγονός αυτό στάθηκε ο τρίτος του αγώνα στους άνδρες, ο Δημήτρης Τζεφαλής, τονίζοντας με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ πως: «Δεν περίμενα να πάρω την τρίτη θέση είναι η αλήθεια. Ήρθα να τιμήσω την μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου, που ήταν ένα πολύ χαρούμενο και αγαπητό άτομο. Ήρθα για να τιμήσω τη μνήμη της και θεωρώ πως αν υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν κι αυτή, ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. Εγώ είμαι πλέον στα 47 μου χρόνια, δεν περίμενα να πάρω την τρίτη θέση και χάρηκα πάρα πολύ όταν πήρα το μετάλλιο στον τερματισμό. Ο αγώνας ήταν πολύ καλά οργανωμένος, συγχαρητήρια σε όλους».

Ο νικητής του αγώνα, Ευάγγελος Φραγκούλης είπε μετά τη νίκη του: «Εγώ είμαι αθλητής βουνού και επανήλθα στην άσφαλτο μετά από πολύ καιρό. Ήταν μία γρήγορη διαδρομή και ο καιρός ήταν τέλειος για αγώνα, ούτε πολύ ζέστη, ούτε πολύ κρύο. Τέλεια ήταν και η διοργάνωση».

Ο δεύτερος στα 10 χιλιόμετρα των ανδρών, Αλέξανδρος Γεωργίου δήλωσε: «Είναι το πρώτο δεκάρι που τρέχω, και αυτός (35:08) είναι ένας καταπληκτικός χρόνος για εμένα, που δεν περίμενα να τον κάνω σήμερα».