Δεν σταμάτησε την προσπάθειά του κάτω από βροχή, κρύο και υγρασία και κατάφερε να τερματίσει εντός του Ολυμπιακού ορίου!

 Runbeat Team   19:02 24-05-2021  

Δεν σταμάτησε την προσπάθειά του κάτω από βροχή, κρύο και υγρασία και κατάφερε να τερματίσει εντός του Ολυμπιακού ορίου!


Ο Cameron Levins έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα στον αγώνα S7 Marathon στην Αυστρία, εκεί όπου είχε την τελευταία του ευκαιρία να κάνει χρόνο εντός των Olympic Standards. O Καναδός είχε αποτύχει στις δύο προηγούμενες προσπάθειές του να τρέξει κάτω από 2:11:30, καθώς τον περασμένο Οκτώβριο στο Λονδίνο δεν κατάφερε να τερματίσει, ενώ στην Αριζόνα τον Δεκέμβριο «έχασε» τον χρόνο για περίπου ένα λεπτό.

 

Ο Levins έλαβε μέρος στον Μαραθώνιο στην Αυστρία, παίζοντας το τελευταίο του «χαρτί» για μία καλή επίδοση εντός του Ολυμπιακού ορίου, καθώς ακόμα και ο αγώνας είχε την επωνυμία «Your last call to Tokyo». Εκεί βέβαια δεν πήγαν όλα τέλεια, με τον καιρό να χειροτερεύει κατά τη διάρκεια του αγώνα σε πολύ μεγάλο βαθμό, σε σημείο που εκτός από την έντονη βροχόπτωση, η θερμοκρασία είχε πέσει στους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ η υγρασία σε ποσοστό 100%.

Παρ ’όλα αυτά όμως ο 32χρονος Καναδός δεν τα παράτησε και κατάφερε τον στόχο του, που δεν ήταν άλλος από το να κάνει χρόνο που θα μπορεί να του δώσει το εισιτήριο για τον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Levins έκανε χρόνο 2:10:14, που εκτός από τον στόχο του, αποτελεί και ο τέταρτος καλύτερος χρόνος σε Μαραθώνιο στην ιστορία του Καναδά.

Το θέμα που προέκυψε ωστόσο, είναι πως με τον τερματισμό (και) του Levins σε χρόνο εντός του Ολυμπιακού ορίου, τίποτα δεν είναι σίγουρο για τους μαραθωνοδρόμους της χώρας, καθώς ένας θα πρέπει να μείνει εκτός. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία εισιτήρια για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο διαθέσιμα για τους Καναδούς δρομείς. Από αυτά, το ένα θα πάρει σίγουρα ο Trevor Hofbauer που νίκησε το 2019 στον αγώνα STWM, που ουσιαστικά λειτούργησε ως Ολυμπιακά Trials για τον Καναδά, με χρόνο 2:09:51. Από εκεί και πέρα και εκτός τον Levins, υπάρχουν άλλοι δύο δρομείς, οι Tristan Woodfine με 2:10:51 και Ben Preisner με 2:10:17 που διεκδικούν την είσοδό τους στην τριάδα, συνεπώς ένας θα πρέπει να μείνει εκτός.

 

Η επιλογή είναι καθαρά αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας του Καναδά, και μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική της απόφαση. Σε κάθε περίπτωση όμως, και οι τρεις δρομείς θέλουν να βρεθούν στην Ιαπωνία το καλοκαίρι.