Δεν θα γίνει στον δρόμο η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Οσάκα

 Runbeat Team   9:44 08-04-2021  

Δεν θα γίνει στον δρόμο η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων στην Οσάκα


O Κυβερνήτης της Οσάκα επιβεβαίωσε πως η λαμπαδηδρομία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων δεν θα γίνει στους δρόμους της πόλης, λόγω της πανδημίας. Όπως είναι λογικό, η λαμπαδηδρομία στους δρόμους της Ιαπωνικής πόλης θα συγκεντρώσει πολύ κόσμο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ίσως γίνει αιτία να υπάρξει διασπορά του κορωνοϊού.

 

Η λαμπαδηδρομία στον Οσάκα έχει προγραμματιστεί για τις 13 και 14 Απριλίου και όπως αποκάλυψε ο Hirofumi Yoshimura, δεν μπορεί να επιτραπεί να γίνει σε δημόσιο δρόμο. Αντί αυτού, θα γίνει σε ένα πάρκο 260 εκταρίων που θα ελέγχεται από τη νομαρχία της Οσάκα. Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της Ιαπωνικής πόλης δήλωσε: «Ζητήσαμε από τους ανθρώπους σε ολόκληρη την Οσάκα να αποφύγουν να ασχοληθούν με περιττές, μη απαραίτητες εκδρομές. Έτσι, ακυρώνουμε την λαμπαδηδρομία που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σε δημόσιους δρόμους σε ολόκληρο το νομό. Η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα event που τείνει να προσελκύει πλήθη επειδή οι άνθρωποι θέλουν να το δουν, ακόμα κι αν λάβουμε μέτρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 24ωρα τα κρούσματα στην Οσάκα είναι αρκετά αυξημένα, κάτι το οποίο κάνει πιο σημαντική την απόφαση των διοργανωτών. Όπως μάλιστα αναφέρουν και μέσα του εξωτερικού, υπάρχει μία πληρότητα της τάξης του 86% σε σχέση με τα κρεβάτια των νοσοκομείων στην Οσάκα που είναι κατειλημμένα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, το ερχόμενο καλοκαίρι.