Μαραθώνιος Οσάκα: Τα τελευταία 250 μέτρα έβγαλαν τον νικητή (Vid)

 Runbeat Team   19:01 28-02-2023  

Μαραθώνιος Οσάκα: Τα τελευταία 250 μέτρα έβγαλαν τον νικητή (Vid)


Πολύ εντυπωσιακός ήταν ο τερματισμός του μαραθωνίου της Οσάκα στην Ιαπωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή, με το νικητή να κρίνεται στα τελευταία 250 μέτρα!

Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο, δύο δρομείς τερμάτισαν με πολύ μικρή διαφορά στο φινάλε, με τον Αιθίοπα Hailemaryam Kiros να τερματίζει σε 2:06:01 και να επικρατεί για μόλις δύο δευτερόλεπτα του Victor Kiplangat από την Ουγκάντα.

 

Ο 26χρονος αθλητής από την Αιθιοπία σημείωσε ρεκόρ αγώνα, καταφέρνοντας να επιβληθεί του αντιπάλου του σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τερματισμούς μαραθωνίου που έχουμε δει. Ο Alphonce Felix Simbu από την Τανζανία τερμάτισε τρίτος με χρόνο 2:06:19.

Το leading group του αγώνα μειώθηκε από τέσσερις άνδρες σε τρεις στο 39ο χιλιόμετρο, ενώ οι Hailemaryam Kiros και Victor Kiplangat έμειναν «μόνοι τους» στο 40ο χιλιόμετρο, με δύο χιλιόμετρα να απομένουν για τον τερματισμό στο Osaka Castle Park. Οι δυο τους «μονομάχησαν» μέχρι την γραμμή του τερματισμού, με τα τελευταία 250 μέτρα να βγάζουν το νικητή.