ΣΟΚ! Νεκρός σε τροχαίο ο Kelvin Kiptum!

 Πάνος Κατσαρός   1:51 11-02-2024  

ΣΟΚ! Νεκρός σε τροχαίο ο Kelvin Kiptum!


Σε σοκ βρίσκεται η παγκόσμια δρομική κοινότητα και όχι μόνο, καθώς ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο, Kelvin Kiptum έχασε την ζωή του σε τροχαίο!

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Κένυα, ο Kiptum έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα μαζί με τον προπονητή του Gervais Hakizimana σε δρόμο ανάμεσα στις πόλεις Eldoret και Kaptagat, κάτι το οποίο στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε και απο την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου.

Όπως αναφέρει το Nation, ο Kiptum οδηγούσε ενα Toyota Premio στο οποίο βρισκόταν τόσο ο Hakizimana, όσο και μια γυναίκα που ονομάζεται Sharon Kosgey. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο μαραθωνοδρόμος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, και έφυγε εκτός πορείας, χτυπώντας σε ένα χαντάκι πριν καταλήξει σε ενα δέντρο.

Η σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα τόσο ο δρομέας, όσο και ο προπονητής του να χάσουν τη ζωή τους, ενώ η Kosgey επέζησε, με τους γιατρούς να την μεταφέρουν τάχιστα στο νοσοκομείο.


Ο θάνατος του Kelvin Kiptum αφήνει ενα δυσαναπλήρωτο κενό στον παγκόσμιο αθλητισμό και συγκεκριμένα στον μαραθώνιο, καθώς ο Κενυάτης "έφυγε" ίσως στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και σε ηλικία μόλις 24 ετών.

 

Ο τρομερά ταλαντούχος αθλητής είχε γίνει πρόσφατα ο νέος "βασιλιάς" του μαραθωνίου σημειώνοντας το πιο πρόσφατο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση με 2:00:35 τον περασμένο Οκτώβριο στο Σικάγο, και δείχνοντας ικανός να "σπάσει" στο άμεσο μέλλον ακόμα και τις 2 ώρες.

Μάλιστα ο Kiptum δεν είχε τρέξει ξανά από τον αγώνα στο Σικάγο, αφού ήταν προγραμματισμένο να τρέξει στο Ρότερνταμ τον ερχόμενο Απρίλιο, έχοντας παράλληλα εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

"Είμαστε σοκαρισμένοι και πολύ στεναχωρημένοι στο άκουσμα του χαμού του Kelvin Kiptum και του προπονητή του, Gervais Hakizimana" είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Sebastian Coe.

"Εκ μέρους της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες, τους φίλους, τους συναθλητές και το κράτος της Κένυας".

Θυμίζουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ του Kelvin Kiptum στον μαραθώνιο, επικυρώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, με την μοίρα όμως να παίζει ένα τραγικό παιχνίδι...