Διαδικτυακός οδηγός για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον

 Runbeat Team   9:32 16-01-2022  

Διαδικτυακός οδηγός για την πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία κυκλοφόρησε έναν διαδικτυακό οδηγό μέσα από τον οποίο οι αθλητές, οι θεατές και τα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικασία πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον που θα διεξαχθεί 15-24 Ιουλίου.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσει κάποιος ανά διοργάνωση, χώρα και κριτήρια πρόκρισης σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόκρισης, η οποία λήγει στις 26 Ιουνίου 2022 (29 Μαΐου 2022 για τον μαραθώνιο και τον αγώνα βάδην 35 χιλιομέτρων).

 

Οι αθλητές μπορούν να προκριθούν με έναν από τους τέσσερις παρακάτω τρόπους: με την επίτευξη του ορίου, λόγω της συμμετοχής τους σε Εθνικά πρωταθλήματα ή σε μαραθώνιους Platinum Label (που θεωρείται ότι έχουν επιτύχει όριο), με wild card ή με τη θέση που κατέχουν στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο τέλος της περιόδου πρόκρισης, με βάση τους αριθμούς-στόχους για κάθε αγώνα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα καθορίσει τον αριθμό των αθλητών που έχουν προκριθεί με το όριο και ποιοι θα πάρουν την wild card. Όσες θέσεις μείνουν κενές ανά αγώνισμα, θα καλυφθούν με βάση την θέση που κατέχει κάθε αθλητής στην Παγκόσμια κατάταξη (ranking).

Εάν ο αριθμός σε κάποιο αγώνισμα καλυφθεί από τους αγώνες ορίων τότε και τις wild card δεν θα υπάρξει άλλη πρόκριση μέσω του ranking.

 

Ουσιαστικά μέσα από το πρόγραμμα που θα τρέξει η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα μπορούν οι αθλητές που δεν έχουν πιάσει απευθείας το όριο να δουν πόσες πιθανότητες έχουν να τα καταφέρουν μέσα από την κατάταξη.

Το εργαλείο καλύπτει επίσης το καθεστώς προσόντων για τους πέντε κλάδους της σκυταλοδρομίας, αν και δεν εξαρτώνται από τα πρότυπα εισόδου ή την παγκόσμια κατάταξη.

Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΕΔΩ