Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Πέντε οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του βραβείου Fair Play

 Runbeat Team   11:20 27-07-2022  

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Πέντε οι υποψήφιοι για την κατάκτηση του βραβείου Fair Play


Μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στο Όρεγκον επιλέχθηκαν πέντε αθλητές και αθλήτριες που διεκδικούν το Διεθνές Βραβείο Fair Play.

Μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Fair Play (CIFP) και της World Athletics σχημάτισαν την κριτική επιτροπή που επέλεξε μία μικρή λίστα με τις πιο σημαντικές στιγμές fair play του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η εβδομάδα που διανύουμε ανήκει στο κοινό, το οποίο από την πλευρά του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλείται να ψηφίσει μία εκ των πέντε στιγμών που έχει ήδη αναγγελθεί. Οι ψήφοι του κοινού  θα συνδυαστούν με τις ψήφους της κριτικής επιτροπής για να καθοριστούν οι τρεις φιναλίστ για το Βραβείο Fair Play.

 

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στα World Athletics Awards στο Μονακό.

Τη σύντομη λίστα αποτελούν οι εξής:

1. Katie Nageotte και Holly Bradshaw

Η Holly Bradshaw τραυματίστηκε όταν έσπασε το κοντάρι της κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης στο επί κοντώ και η συναθλήτριά της Katie Nageotte έτρεξε για να τη στηρίξει αμέσως.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούσε πλέον να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό, η Bradshaw αποσύρθηκε από τον αγώνα. Η Bradshaw δέχθηκε πολλές επικρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόσυρσή της, αλλά η Nageotte τη στήριξη και πάλι μέσω του Twitter.

2. Yaroslava Mahuchikh και Andriy Protsenko

Οι Ουκρανές άλτριες του ύψους, Yaroslava Mahuchikh και Anriy Protsenko έδειξαν απίστευτη δύναμη και θέληση κατακτώντας το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα, παρά τις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία.

3. Noah Lyles

Ο Noah Lyles δέχτηκε την πρόκληση ενός νεαρού θαυμαστή να παίξουν το παιχνίδι πέτρα/ψαλίδι/χαρτί και τελικά ως χαμένος του έδωσε και τα παπούτσια του…

4. Andrew Pozzi

Ο εμποδιστής Andrew Pozzi βρήκε τον συναθλητή του Petr Svoboda τραυματισμένο στο τέλος του αγώνα. Ο Pozzi έσκυψε και ρώτησε τον Svoboda αν ήταν καλά και τον βοήθησε να σταθεί όρθιος. Στη συνέχεια τον βοήθησε να περπατήσει και έγνεψε κάποιον να τον βοηθήσει.

5. Katarina Johnson-Thompson

Αναλαμβάνοντας ρόλο εμψυχωτή στο έπτάθλο, η Katarina Johnson-Thompson έδειξε την υποστήριξή στην συντετριμμένη Sophie Weissenberg καθώς η Γερμανίδα αθλήτρια είχε τρία άκυρα στο μήκος κάτι που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλό στο αγώνισμα. Η Johnson-Thompson, έχοντας μια παρόμοια εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015, ήξερε ακριβώς πώς ένιωθε ο Weissenberg εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να την παρηγορήσει. Ενθάρρυνε επίσης την Πολωνή αθλήτρια Adrianna Sulek, λέγοντάς της ότι θα γινόταν σούπερ σταρ του αθλήματος.

Η τελική τριάδα και ο αθλητής ή η αθλήτρια που θα κερδίσει το βραβείο fair play θα κριθεί από το κοινό, το οποίο μπορεί να ψηφίζει μέσα από το Twitter και το Instagram.