Διασχίζοντας 16 χώρες της Αφρικής τρέχοντας: Τα προβλήματα του Russell Cook ο καλός σκοπός

 Πάνος Κατσαρός   16:39 29-01-2024  

Διασχίζοντας 16 χώρες της Αφρικής τρέχοντας: Τα προβλήματα του Russell Cook ο καλός σκοπός


Ο Βρετανός δρομέας Russell Cook ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες μία πολύ δύσκολη προσπάθεια με στόχο να διασχίσει τρέχοντας το μήκος της Αφρικής περνώντας από 16 χώρες.

Ο Cook έχει τρέξει μέχρι στιγμής πάνω από 12.000 χιλιόμετρα από την Νότια Αφρική έως την Αλγερία μέσα σε 283 ημέρες, έχοντας περάσει από 13 χώρες. Ο Βρετανός έχει αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα από την αρχή του μεγάλου του ταξιδιού, καθώς μεταξύ άλλων έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με την βίζα του σε αρκετές χώρες, έχει περάσει προβλήματα υγείας, ενώ επίσης τον έχουν ληστέψει με όπλο στην Αγκόλα.

 

Ο Cook τρέχει μαζί με δύο φίλους του, οι οποίοι στην ουσία τον βοηθούν και τον βιντεοσκοπούν, όμως λόγω των προβλημάτων που έχει αντιμετωπίσει, πλέον βρίσκεται για αρκετές ημέρες εκτός στόχου. Το πιο πρόσφατο πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν η έκδοση βίζας στην Αλγερία προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθειά του προς τον τελικό προορισμό που είναι η Τυνησία, όμως όπως όλα δείχνουν το έχει ξεπεράσει και θα συνεχίσει τον άθλο του.

Θυμίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται τόσο για να σημειωθεί ένα ρεκόρ, αφού κανείς δεν έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ παράλληλα γίνεται και για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με τα μισά έσοδα να πηγαίνουν στο The Running Charity, που βοηθάει άστεγους ανθρώπους και τα άλλα μισά στο WaterAid, που προσφέρει καθαρό νερό σε χώρες που το χρειάζονται σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, ο Cook έχει μαζέψει περισσότερα από 170.000 ευρώ και συνεχίζει…