Russell Cook: Στόχος του να διασχίσει τρέχοντας το μήκος της Αφρικής περνώντας από 16 χώρες!

 Runbeat Team   16:26 25-05-2023  

Russell Cook: Στόχος του να διασχίσει τρέχοντας το μήκος της Αφρικής περνώντας από 16 χώρες!


Ο Βρετανός δρομέας Russell Cook έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες μία ασύλληπτη πρόκληση, την οποία όσο περισσότερο αναλύουμε, τόσο πιο δύσκολη ακούγεται.





Ο Cook, γνωστός και με το παρατσούκλι «Hardest Geezer», έχει βάλει σκοπό να τρέξει όλο το μήκος της Αφρικής, δίχως να ξεκουραστεί καθόλου. Σκοπός του Βρετανού είναι να διασχίσει 16 χώρες με τα πόδια χωρίς… ρεπό, ουσιαστικά τρέχοντας έναν μαραθώνιο την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα!

Εάν όλα πάνε καλά, ο δρομέας θα περάσει από τις παρακάτω χώρες: Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Ανγκόλα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Δημοκρατία του Κονγκό, Καμερούν, Νιγηρία, Μπενίν, Τόγκο, Γκάνα, Ακτή Ελαφαντοστού, Γουινέα, Σενεγάλη, Μαυριτανία, Αλγερία και τέλος, Τυνησία. Ο Cook έχει δύο φίλους μαζί του, ενώ όπως είναι φυσικό κατά την διάρκεια του ταξιδιού του υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού θα διασχίσει πολλά χιλιόμετρα στην Έρημο της Σαχάρα, αλλά και θα περάσει από επικίνδυνες περιοχές.

Η προσπάθεια αυτή γίνεται τόσο για να σημειωθεί ένα ρεκόρ, αφού κανείς δεν έχει προσπαθήσει να κάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ παράλληλα γίνεται και για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με τα μισά έσοδα να πηγαίνουν στο The Running Charity, που βοηθάει άστεγους ανθρώπους και τα άλλα μισά στο WaterAid, που προσφέρει καθαρό νερό σε χώρες που το χρειάζονται σε όλο τον κόσμο.

 

Για να ολοκληρώσει αυτή την πρόκληση ο Russell Cook θα χρειαστεί να τρέξει πάνω από 15.000 χιλιόμετρα, με τον 26χρονο να ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του εγχειρήματος μέσω των λογαριασμών του στα social media, αλλά και μέσα από το κανάλι του στο Youtube.