Έξαλλοι οι αθλητές από τη διοργάνωση του Αφρικανικού πρωταθλήματος

 Runbeat Team   15:23 22-06-2024  

Έξαλλοι οι αθλητές από τη διοργάνωση του Αφρικανικού πρωταθλήματος


Θα περίμενε κανείς να συζητά όλος ο κόσμος για τις επιδόσεις που σημειώνονται στο Αφρικανικό πρωτάθλημα στίβου, το οποίο φιλοξενείται από χθες στο Καμερούν, ωστόσο, προς το παρόν πρωταγωνιστούν τα παράπονα και οι κατηγορίες για την άθλια διοργάνωση.

Αρκετοί είναι οι πρωταθλητές που έχουν εκφράσει και δημόσια τη δυσαρέσκεια τους για τη διοργάνωση και μάλιστα ο Letsile Tebogo απειλεί να μην κατέβει στον τελικό εάν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες διεξαγωγής.

Πρώτη εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της η ταχύτερη γυναίκα της Αφρικής, η Marie-Josee Ta Lou-Smith, η οποία ανέφερε στον προσωπικό της λογαριασμό στο tweeter: «Η ομάδα μου πρέπει να πάρει ταξί για να πάει στο γήπεδο γιατί η μεταφορά είναι χάλια. Είμαι πληγωμένη και απογοητευμένη. Υπάρχουν τόσα πολλά που θα ηθελα να πω για τη διοργάνωση του αφρικανικού πρωταθλήματος…».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του Tebogo, ο οποίος στάθηκε στο οργανωτικό κομμάτι λέγοντας: «Κάνεις ζέσταμα και μετά περιμένεις μία ώρα για να σε καλέσουν να αγωνιστείς. Ξέρουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα στον στίβο. Δεν μπορείς να κάνεις προθέρμανση να κάθεσαι και μετά να τρέξεις». Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. τόνισε ότι ίσως ήταν καλύτερο για τον ίδιο να μην είχε αγωνιστεί στο Αφρικανικό πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι «ίσως να τρέξω στον ημιτελικό, αλλά ίσως να μην τρέξω στον τελικό εάν διαπιστώσω ότι και σήμερα θα έχουμε την ίδια κακή αντιμετώπιση».