Δήλωση - Μήνυμα της McColgan για τα «ανορεκτικά» αθλητικά σώματα

 Runbeat Team   12:37 17-09-2021  

Δήλωση - Μήνυμα της McColgan για τα «ανορεκτικά» αθλητικά σώματα


Η Eilish McColgan (αριστερά στη φωτογραφία) τερμάτισε δεύτερη με 1:07:48 στον μεγάλο ημιμαραθώνιο του Great North Run στη Μεγάλη Βρετανία και με δήλωσή της έστειλε μήνυμα προς όλους τους αθλητές που έχουν διαφορετικό σώμα από τους υπόλοιπους.

Η McColgan έχει αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν κριτική για το σώμα της, καθώς είναι αρκετά αδύνατη, με πολλούς να την χαρακτηρίζουν «ανορεξική». Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ισχύει, καθώς όπως εκμυστηρεύτηκε η ίδια, το σώμα της είναι έτσι από όταν ήταν μικρή, ενώ τρέφεται και προπονείται κανονικά.

Μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα αναφέρει ότι «αυτό το σώμα με πήγε σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες», στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας πως πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και να σεβόμαστε το σώμα μας.

 

«Όταν κοιτάζω αυτή τη φωτογραφία, δεν βλέπω τίποτα άλλο παρά δυνατούς αθλητές! Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται υποχρεωμένοι να κριτικάρουν την εμφάνιση, τη σωματική μου διάπλαση και την αποκαλούμενη “ανορεξία” μου. Ουσιαστικά υπονοούν ότι η φυσική μου διάπλαση είναι κακή για την υγεία μου και ότι δίνει ένα κακό παράδειγμα για τους νεαρούς αθλητές.

Από όταν ήμουν μικρή όμως, το σώμα μου δεν έχει αλλάξει. Είμαι ψηλή και αδύνατη, έτσι είναι το σώμα μου. Είχα πολύ μικρή αυτοπεποίθηση όταν ήμουν μικρή, γιατί ήμουν πολύ διαφορετική σε σχέση με τα άλλα κορίτσια στο σχολείο. Μέσα από την πάροδο των χρόνων όμως έμαθα να αγαπώ το σώμα μου όσο τίποτα στον κόσμο!

Με αυτό το σώμα αγωνίστηκα σε τρεις διαφορετικές Ολυμπιάδες, σπάζοντας εθνικά ρεκόρ, ενώ έρχονται κι άλλα στο μέλλον! Σέβομαι το σώμα μου, το τροφοδοτώ σωστά και αυτό είναι που με κρατάει δυνατή και γρήγορη όσο μεγαλώνω. Προς όλες τις νεαρές: Ακολουθήστε με, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, το σώμα σας και το κυριότερο, αντιμετωπίστε το με σεβασμό, γιατί έχετε μόνο ένα!» είπε η Eilish McColgan.