Διπλή δρομική γιορτή το φθινόπωρο με τον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»

 Runbeat Team   18:20 04-06-2021  

Διπλή δρομική γιορτή το φθινόπωρο με τον Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος»


Οριστικά το φθινόπωρο θα διεξαχθούν οι δύο δρομικές διοργανώσεις της Μακεδονίας, ο «Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης» και ο «Μαραθώνιος Μ. Αλέξανδρος».

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η Οργανωτική Επιτροπή του 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης - ZeniΘ και του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin σε συνεργασία με τους Φορείς Υποστήριξης τους και την θετική ανταπόκριση των οργανωμένων δρομικών συλλόγων της χώρας, πρωταρχικός στόχος είναι η έγκριση του υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής που θα επιτρέπει τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων δρομέων.

Οι δύο διεθνείς δρομικές διοργανώσεις, θα διεξαχθούν οριστικά στις παρακάτω ημερομηνίες:

- Ο 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και

- Ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin Greece την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, όταν κατά τα φαινόμενα θα έχει χτιστεί το προσδοκώμενο τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία.

 

Παράλληλα, παραμένει κατοχυρωμένη η συμμετοχή των εγγεγραμμένων δρομέων των δύο διοργανώσεων, οι οποίοι διατηρούν τη προνομιακή θέση τους σε όλους τους Δρόμους του Αγωνιστικού Προγράμματος, σε περίπτωση που αυτές διεξαχθούν με υγειονομικό πρωτόκολλο στο οποίο θα προβλέπεται αριθμητικός περιορισμός συμμετοχών.

Οι διοργανωτές των αγώνων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να προσφέρουν στους συμμετέχοντες δρομείς του «Νυχτερινού» και του «Μαραθωνίου της Ιστορίας» αγωνιστικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου, αντάξιες των προσδοκιών τους, προσδίδοντας χαρά και χρώμα στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και κορυφαίες προσωπικές επιδόσεις.

O 9ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ και ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin διοργανώνονται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο «Μαραθώνιος», καθώς και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελούν επίσημο μέλος της AIMS.