Δοκιμάζει δυνάμεις στον ημιμαραθώνιο της Δρέσδης ο Γκελαούζος

 Runbeat Team   10:37 09-03-2021  

Δοκιμάζει δυνάμεις στον ημιμαραθώνιο της Δρέσδης ο Γκελαούζος


Σε ρυθμούς αγώνα μπαίνουν σιγά-σιγά οι επαγγελματίες μαραθωνοδρόμοι και της Ελλάδας, οι οποίοι στοχεύουν και φέτος ψηλά. Ο Κώστας Γκελαζούζος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον ημιμαραθώνιο της Δρέσδης στις 21 Μαρτίου κάνοντας ουσιαστικά ντεμπούτο στη φετινή χρονιά.

Ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας συνεχίζει σε εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία του έχοντας ως απώτερο στόχο να βελτιώσει κι άλλο το ατομικό του ρεκόρ. Η προετοιμασία του έχει κυλήσει ομαλά ως τώρα και πλέον θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και σε συνθήκες αγώνα. Ο Γκελαούζος επέλεξε να αγωνιστεί στον ημιμαραθώνιο και όχι στο μαραθώνιο που επίσης θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα (όπως και 10 και 5 χιλιόμετρα), ενώ στη Δρέσδη της Γερμανίας αναμένεται να πάρουν μέρος ορισμένοι από τους κορυφαίους δρομείς όλου του κόσμου.

Στόχος του Έλληνα πρωταθλητή είναι να κυνηγήσει έναν καλό χρόνο. Να υπενθυμίσουμε ότι ο τελευταίος του μαραθώνιος ήταν τον Δεκέμβριο του 2020 στη Βαλένθια, εκεί όπου είχε σημειώσει ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2.14.44. Στο πρόγραμμά του ως τον Σεπτέμβρη έχει περιλάβει μόνο ημιμαραθωνίους και 10άρια καθώς θεωρεί ότι θα τον βοηθήσουν να βελτιώσει κι άλλο το χρόνο του στον μαραθώνιο.

Μαζί με τον Γκελαούζο στη Γερμανία θα ταξιδέψει και ο Μάρκος Γκούρλιας, ο οποίος έχει αρκετό καιρό να αγωνιστεί και θέλει να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται.