Δωρεάν η συμμετοχή στον επετειακό 10ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Σκιάθου

 Runbeat Team   17:09 28-03-2022  

Δωρεάν η συμμετοχή στον επετειακό 10ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Σκιάθου


Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν για τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου ορεινού τρεξίματος Σκιάθου, ο οποίος φέτος κλείνει δέκα χρόνια!

Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 22 Μαΐου με σημείο εκκίνησης το Μπούρτζι και ώρα έναρξης 9π.μ. Η πρώτη διοργάνωση το 2012 ήταν ιστορική καθώς αποτελούσε τον πρώτο ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα. Τα χρόνια πέρασαν, οι αντίστοιχοι ορεινοί αγώνες πολλαπλασιάστηκαν, αλλά η Σκιάθος παραμένει σημείο ραντεβού και πολλούς δρομείς ανωμάλου δρόμου. Η φετινή διοργάνωση θα έχει εορταστικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα οι εγγραφές που ανοίγουν σήμερα το απόγευμα να είναι δωρεάν.

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι θα διεξαχθεί και ένας αγώνας Special Olympics.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον πρώτο ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος το 2012, οι συνδιοργανωτές των φετινών αγώνων, ο Δήμος Σκιάθου, ο περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην και η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου, αποφάσισαν τη δωρεάν εγγραφή όλων των αθλητών ευχαριστώντας για την πολύτιμη υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια και γιορτάζοντας μαζί την αθλητική φιλοσοφία, τον ενθουσιασμό όλων μας για το τρέξιμο και την αγάπη μας για το νησί.

Τη φετινή επετειακή χρονιά, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε τον πρώτο αγώνα Special Olympics Skiathos Run για άτομα με νοητική αναπηρία σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, έναν ενεργό αθλητικό και εκπαιδευτικό οργανισμό, έχοντας ως κινητήρια δύναμη τη δημιουργία μιας κοινωνίας που εντάσσει και παράλληλα ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός.

Ο αγώνας δρόμου είναι 800 μέτρων και θα διεξαχθεί με τη συνεισφορά φροντιστών αθλητών κατά μήκος του παλαιού λιμένα Σκιάθου. Επιπλέον, ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του συντοπίτη μας, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου των Special Olympics Hellas, Ανδρέα Ποταμιάνο που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021 και χάρη στον οποίο εντάχθηκε η Σκιάθος στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas. Σας περιμένουμε όλους το Μάιο!».