Ειρ. Βασιλείου: «Δε θέλω να κλείσει η καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο - Το σώμα μου λέει να επιμείνω» (ηχητικό)

 Runbeat Team   16:13 04-08-2021  

Ειρ. Βασιλείου: «Δε θέλω να κλείσει η καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο - Το σώμα μου λέει να επιμείνω» (ηχητικό)


Η Ειρήνη Βασιλείου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα απευθείας από το Τόκιο, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για να επιστρέψει στο Ηράκλειο, στην πρώτη της εφ' όλης της ύλης συνέντευξη μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα δρομέας των 400 μέτρων δεν είχε την παρουσία που θα ήθελε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι το οποίο όπως τόνισε την στεναχώρησε. Η Ειρήνη Βασιλείου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο εάν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή εάν θα τερματίσει την καριέρα της, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, αλλά και την υποστήριξη που έχει λάβει όλα αυτά τα χρόνια, για να λάβει μέρος σε δύο Ολυμπιάδες.

«Μόνο και μόνο να καταφέρεις να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ δύσκολο»

«Τερματίζοντας αισθάνθηκα απογοητευμένη. Δεν ήρθα στο Τόκιο μόνο για τη συμμετοχή, ήθελα να διεκδικήσω και κάτι καλό. Γνωρίζω τι μπορώ να κάνω, δεν πήγαινα για μετάλλιο, αλλά ήθελα κάτι καλύτερο σε χρόνο. Αν θέλεις να δώσεις το 100% σου, αυτό που μπορείς πρέπει να είσαι κι εσύ τέλεια. Εμένα χθες δεν ήταν η καλύτερή μου ημέρα και ο αγώνας δεν μου βγήκε. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί, και έκανα τα πρώτα μέτρα πολύ νωθρά, πολύ αργά.

Έκανα ένα τακτικό λάθος. Ο αγώνας δεν μου πήγε καλά δηλαδή λόγω τακτικής. Πήγα πολύ αργά το πρώτο 200άρι και στη συνέχεια δεν μπόρεσα να το σώσω. Δεν ήμουν “μέσα” στον αγώνα. Όταν τερμάτισα σκέφτηκα “Γιατί πάλι;” στεναχωρήθηκα πάρα πολύ, αλλά όσο περνούν οι μέρες περνάει και ο πόνος. Το ξεχνάω. Σκέφτομαι ότι πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως τα κατάφερα ξανά, οπότε μου περνάει ο πόνος.

Οι περισσότεροι κοιτάζουν την επιφάνεια. Προφανώς θα θαυμάσεις τον πρώτο, τον δεύτερο και τον τρίτο. Το να φτάσουμε εδώ όμως ήταν κάτι το ακατόρθωτο. Μόνο και μόνο να καταφέρεις να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ δύσκολο».

 

«Δεν θέλω να κλείσει έτσι η καριέρα μου»

«Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον πρέπει να ηρεμήσω, σωματικά αλλά και νοητικά. Χρειάζομαι πολύ να αποφορτιστώ. Είχα πει πέρυσι ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά, αλλά πήρε μία παράταση ενός χρόνου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαι 31 και δεν ξέρω ακόμα εάν θα σταματήσω. Για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι βλέπω ότι υπάρχει περιθώριο. Δεν παίρνω σημάδια από το σώμα μου ότι δεν μπορώ να συνεχίσω.

Δεν έχω τραυματισμούς, κακές προπονήσεις και άλλα κακά σημάδια. Το Παρίσι όμως είναι πολύ μακριά, δεν θέλω να λέω πολλά. Να έχω την υγεία μου πάνω απ’ όλα. Θέλω να κάνω οικογένεια, αυτό υπάρχει πάντα στο μυαλό μου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα σταματήσω τις προπονήσεις. Για εμένα, αλλά και την αδερφή μου, οι προπονήσεις είναι “μικρόβιο”.

Σίγουρα δεν θέλω να κλείσει έτσι η καριέρα μου, με τέτοια επίδοση. Αυτό δεν μου αξίζει/ Αγωνιστικά θα δω τι θα κάνω, βήμα βήμα και αφού αποφορτιστώ. Το σίγουρο είναι ότι δεν σταματώ τις προπονήσεις. Είναι καλό να παίρνουμε αποφάσεις όταν έχουμε αποφορτιστεί. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν λέει μεγάλα λόγια. Έχω μία ποιοτική ζωή, είμαι 31 και το σώμα μου πάει ακόμα, σε σχέση με άλλων αθλητριών».

«Θέλω να επιστρέψω στο Ηράκλειο»

«Στην Ιαπωνία είμαι από τις 16 Ιουλίου, από όταν ξεκινήσαμε την προετοιμασία στο Μισάτο. Το κλίμα είναι πολύ οικογενειακό, αν και όταν ήρθαμε στο Ολυμπιακό Χωριό αυτό χάθηκε λίγο γιατί ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Θέλω να επιστρέψω στο Ηράκλειο που μου έχει λείψει πολύ».

«Μην συγκρίνουμε καθόλου την οργάνωση Ρίο - Τόκιο, οι Ιάπωνες είναι κορυφαίοι. Οι άνθρωποι έχουν τέτοια κουλτούρα και συμπεριφορά που σε κάνουν να ντρέπεσαι. Έχω μόνο θετικά να θυμάμαι».

«Γενικά έχουν γίνει τρομερές επιδόσεις, απίστευτα ρεκόρ. Το ταρτάν είναι πάρα πολύ γρήγορο και η τεχνολογία φοβερή. Η πίστα έχει λεπτή στρώση και βοήθησαν οι καλές καιρικές συνθήκες. Αν όμως είσαι καλά μπορείς να τρέξεις παντού».

 

«Η διαδρομή μου δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα»

Δεν είχα στήριξη από την ομοσπονδία. Δεν πήρα αυτό που μου αξίζει. Πήρα πολύ λίγα χρήματα, δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, η πολιτεία ή η ομοσπονδία».

Το Runbeat στηρίζει τους χορηγούς που στηρίζουν αθλητές και αθλητισμό

Στο τέλος της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος και του Runbeat, Χρήστος Κώνστας εξήγησε ότι αν πράγματι ενδιαφέρεται η ελληνική δημοσιογραφία να στηρίξει τους αθλητές και τον αθλητισμό οφείλει να δώσει χρόνο και χώρο στους αθλητές να παρουσιάζουν τους χορηγούς που τους στηρίζουν στη προσπάθεια τους, και έτσι έδωσε το βήμα στην Ειρήνη Βασιλείου να αναφερθεί στους χορηγούς που τη στηρίζουν στην προσπάθειά της.

«Εγώ έχω τη βοήθεια από δύο τοπικές εταιρίες που τις ευχαριστώ πάρα πολύ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Παγκρήτια Τράπεζα και τον κύριο Βαρθολομαίο που με έπιασε μόνος του και με βοήθησε, αλλά και τα Πλαστικά Κρήτης που ήταν μαζί μου σε όλη τη διαδρομή για το Τόκιο».

«Καλό θα ήταν οι γονείς να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στον αθλητισμό»

«Δεν χρειάζεται να υπάρχει πίεση, το παιδί πρέπει να κάνει ό,τι του αρέσει, ό,τι και αν είναι αυτό. Μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνεις να βάζεις στόχους και κοινωνικοποιείσαι. Ο πρωταθλητισμός είναι κάτι άλλο, πολύ δύσκολο. Πολλοί με ρωτούν “γιατί το κάνεις αυτό;”. Έχει στεναχώριες, αλλά είναι κάποιες στιγμές που έρχεται η χαρά και τα ξεχνάς όλα. Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος συσχετισμός του πρωταθλητισμού με τα αναβολικά».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη στον Politica 89.8: