Εκατό μέρες πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

 Runbeat Team   13:17 11-05-2023  

Εκατό μέρες πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης


Εκατό μέρες απομένουν για την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου και ουσιαστικά τώρα ξεκινά η προσπάθεια για το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών και αθλητριών προκειμένου να προκριθούν σ’ αυτό.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 19 με 27 Αυγούστου στη Βουδαπέστη, η οποία με τη σειρά της κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου όλα να είναι έτοιμα.

 

Από τους Έλληνες αθλητές και τις Ελληνίδες αθλήτριες την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει με όριο οι Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Χρήστος Φραντζεσκάκης (σφυροβολία), Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντω), Αντιγόνη Ντρισμπιτώη (βάδην) και Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός).

Παράλληλα υπάρχουν αρκετοί που διεκδικούν την πρόκρισή τους μέσω ράνκινγκ. Οι περισσότεροι αθλητές θα μπουν στη θερινή σεζόν το προσεχές σαββατοκύριακο και μέσα από τους αγώνες θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους βαθμούς για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση στίβου που διεξάγεται φέτος.

Ανάμεσα στους αθλητές και τις αθλήτριες που διεκδικούν πρόκριση βρίσκονται οι Ελισάβετ Πεσιρίδου (100μ. εμπ.), Σπυριδούλα Καρύδη, Νίκος Ανδρικόπουλος, Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν), Κυριακή Φιλτισάκου, Όλγα Φιάσκα, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (βάδην), Δημήτρης Παυλίδης (δισκοβολία) κ.ά.