Έκπληξη: Η Caster Semenya θα τρέξει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον

 Runbeat Team   14:39 12-07-2022  

Έκπληξη: Η Caster Semenya θα τρέξει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον


Έτοιμη να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις στίβου είναι η Νοτιοαφρικανή Caster Semenya, που βρίσκεται εντός της λίστας των συμμετοχών για του Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Όρεγκον. Η Semenya, που δεν μπορεί να αγωνιστεί στο αγαπημένο της άθλημα, τα 800 μέτρα λόγω των υψηλών επίπεδων τεστοστερόνης στον οργανισμό της, βρίσκεται στη λίστα των συμμετοχών για τα 5.000 μέτρα του Όρεγκον.

 

Η αθλήτρια από τη Νότια Αφρική που θεωρείται intersex λόγω του οργανισμού της, δεν είχε τρέξει το απαραίτητο όριο που χρειαζόταν για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, δεν βρισκόταν στη λίστα της χώρας της για τον αγώνα, όμως τελικά θα βρεθεί στο Όρεγκον. Παρότι δεν βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στα 5.000 μέτρα στο Όρεγκον, η κλήση της αποτελεί σε κάθε περίπτωση έκπληξη.

 Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του NBC, η Semenya βρέθηκε στη λίστα για το Όρεγκον μετά από την αποχώρηση αθλητριών που βρισκόντουσαν πιο πάνω από εκείνη στο ranking. Εάν τελικά βρεθεί στο Όρεγκον, η Semenya θα επιστρέψει σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου για πρώτη φορά μετά το 2017, όταν κατέκτησε τον τρίτο της τίτλο στα 800 μέτρα.