Εκθέματα του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004, Στέφανο Μπαλντίνι στο Μουσείο Μαραθωνίου!

 Runbeat Team   20:13 24-01-2024  

Εκθέματα του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004, Στέφανο Μπαλντίνι στο Μουσείο Μαραθωνίου!


Εκθέματα του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας το 2004, Στέφανο Μπαλντίνι κοσμούν από σήμερα το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Μια μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου στίβου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2004 στην Αθήνα, Στέφανο Μπαλντίνι αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Μαραθώνος κου Στέργιου Τσίρκα δώρισε στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου για μόνιμη έκθεση τα παπούτσια και το νούμερο της χρυσής του διαδρομής από τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 2004 στην Αθήνα.

 

Η πρόσκληση καθώς και η αποδοχή της δωρεάς έγινε μέσω του Ιταλικού καναλιού Italia 1 και της εκπομπής"FREEDOM – Oltre il confine" (FREEDOM - Πέρα από τα Σύνορα.

Στην εκπομπή αυτή ο διάσημος παρουσιαστής, δημοσιογράφος και συγγραφέας Roberto Giacobbo έκανε ειδικό αφιέρωμα στον Μαραθώνιο, στην γενέτειρα πόλη του και στο μοναδικό Μουσείο Μαραθωνίου.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο Δήμαρχος του Μαραθώνα ζήτησε από τον Μπαλντίνι να αφιερώσει και αυτός όπως η Mizuki Noguchi,Χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 και οVanderlei de Lima, Χάλκινος Ολυμπιονίκης του 2004 κάτι από την πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής του πορείας και ο Ιταλός Ολυμπιονίκης μέσω της εκπομπής αποδέχτηκε.

Ο Δήμαρχος κος Στέργιος Τσίρκας και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του Μουσείου κος Ευάγγελος Κυπαρίσσης ευχαριστούν θερμά τον μεγάλο Ιταλό Ολυμπιονίκη για την τιμή που έκανε στην γενέτειρα πόλη του Μαραθωνίου και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Ευχαριστούν επίσης το Ιταλικό κανάλι και όλους τους συντελεστές για την προβολή και συμβολήτους σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική δωρεά.

Ποιος είναι ο Στέφανο Μπαλντίνι

Ο Στέφανο Μπαλντίνι από το 1995 που ξεκίνησε την αγωνιστική δράση έτρεξε σε 27 Μαραθώνιους . Στο παλμαρέ του βέβαια ξεχωρίζει το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας, τα δυο χρυσά στους Ευρωπαϊκούς της Βουδαπέστης το 1998 και του Γκέτεμποργκ το 2006 , τα δυο χάλκινα μετάλλια στα παγκόσμια του Έντμοντον το 2001 και του Παρισιού το 2003 , η νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου το 1996 στη Μαγιόρκα καθώς και τα δυο ρεκόρ Ιταλίας που πέτυχε στο Λονδίνο το 2002 (2.07.29) και το 2006 (2.07.22).

 

Αγωνίστηκε συνολικά σε 9 Μαραθωνίους του Λονδίνου όπου δυο φορές , το 1997 και το 2003 ήταν 2ος αλλά ο αγαπημένος του μαραθώνιος είναι αυτός της Ρώμης «γιατί έχει φανταστική διαδρομή» λέει ο ίδιος ενώ για τις επιτυχίες του αναφέρει «Εκτός του θριάμβου της Αθήνας η μεγαλύτερη μου επιτυχία ήταν το πρώτο ρεκόρ Ιταλίας που πέτυχα το 2002 όταν έτρεχα ολομόναχος από το 5ο χιλιόμετρο».

Πλέον ο Μπαλντίνιεργάζεται για την Ιταλική Ομοσπονδία Στίβου όπου προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει την σοφία του σε άλλους Ιταλούς αθλητές.