Ελίνα, μην μασάς!

 Πάνος Κατσαρός   14:35 24-08-2023  

Ελίνα, μην μασάς!


«Έφαγα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μούτρα μου» είπε δακρυσμένη μετά από τον χθεσινό της αγώνα στην Βουδαπέστη η Ελίνα Τζένγκο, που δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ακόντιου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Ο πρωταθλητισμός στον στίβο, όπως και στα περισσότερα αθλήματα, είναι 1 χαρά και 9 λύπες και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά. Όμως, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να επιστρέψει εκεί που θέλει, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να πετύχει ξανά τους στόχους της.

 

Η Ελίνα Τζένγκο δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε πέρυσι στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Όρεγκον, όμως λίγο καιρό αργότερα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το οποίο ήρθε με μία φανταστική βολή στα 65,81. Φέτος, σε ένα από τα highlights της αυτή τη σεζόν, η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε το χρυσό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23, με καλύτερη βολή στα 60.73μ..

Όπως φάνηκε ξεκάθαρα τόσο από τις δηλώσεις της, όσο και από την επίδοσή της στον χθεσινό (23/08) αγώνα, το άγχος ήταν ο μεγαλύτερος αντίπαλός της, με την ίδια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το άγχος ήταν το Νο1 πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι φέτος άφησα όλη τη χρονιά το άγχος να με επηρεάσει… εν προσέχω την Ελίνα και βγαίνουν αυτά τα αποτέλεσμα».

Ελίνα, μην μασάς! Όπως η επιτυχία στο Μόναχο ήρθε μετά από το Όρεγκον, έτσι και τώρα, τα καλύτερα είναι μπροστά!

Ελίνα, μην μασάς! runbeat.gr