Έλληνας 90χρονος δρομέας εμπνέει τον Kipchoge και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη καριέρα του για πολλά χρόνια ακόμη!

 Runbeat Team   18:19 26-08-2021  

Έλληνας 90χρονος δρομέας εμπνέει τον Kipchoge και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τη καριέρα του για πολλά χρόνια ακόμη!


Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Podium Runner, ο θρυλικός Eliud Kipchoge προχώρησε σε μία αποκάλυψη σχετικά με την έμπνευσή του, αλλά και για το εάν θα συνεχίσει να τρέχει για πολλά χρόνια ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κενυάτης δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στον μαραθώνιο αποκάλυψε πως ένας Έλληνας 90χρονος δρομέας που συνάντησε πριν καιρό στην χώρα μας αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, καθώς θα ήθελε να καταφέρει να συνεχίσει να τρέχει σε αυτή την ηλικία!

«Επισκέφτηκα την Ελλάδα πριν καιρό και βρήκα έναν μεγάλο άνδρα, 90 ετών. Μου είπε ότι θέλει να τρέχει σε μαραθώνιους έως ότου γίνει 100. Άρα, γιατί να μην το κάνω κι εγώ»;

Ο συγκεκριμένος Έλληνας λοιπόν βρίσκεται πάντα στο μυαλό του Kipchoge, δίνοντάς του δύναμη να συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσπαθεί να κατακτά νέους στόχους. Στη συνέχεια της συνέντευξης μίλησε για την ταινία του, που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο και εξιστορεί το πως κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα των 2 ωρών στον μαραθώνιο.

 

«Προσωπικά, δεν πιστεύω στα όρια. Την στιγμή που λες στο μυαλό σου ότι δεν μπορείς να κάνει κάτι, μόνο τότε αυτό δεν μπορεί να γίνει. Θέλω να εμπνεύσω περισσότερους ανθρώπους και να δω νέους να απολαμβάνουν το τρέξιμο».

Σχετικά με την αγαπημένη του στιγμή από την ταινία «Kipchoge: The Last Milestone», ο έμπειρος δρομέας τόνισε πως: «Η αγαπημένη μου στιγμή από την ταινία είναι όταν δείχνει εμένα να τερματίζω στον αγώνα και να βλέπω τον χρόνο 1:59:40».

Το θετικό είναι ότι ο Eliud Kipchoge δείχνει έτοιμος για νέες διακρίσεις, συνεπώς θα τον απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς δεν έχει φτάσει ακόμα στο δικό του… last milestone!